סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 2:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: על סוגים של אוהדים
הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 12:49 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
matan 2.0 כתב:
מה? אני בכלל לא התייחסתי לתומר. מבחינתי האוקסימורון הוא שהצלחה של מכבי באירופה תורמת להצלחה שלה בליגה.

חוץ מזה באמת שלא הבנתי מה אתה רוצה. אני ללא ספק שם את עצמי כאחד שתמיד בעד הקבוצה שמשחקת נגד מכבי.

חושב שאני שונא את מכבי יותר משאני אוהב איזושהי קבוצה בכדורסל (אני בא מסית של הפועל כדורגל וכבר יצא לי לעודד את גבעת שמואל, למשל, באוסישקין נגד הפועל).

הקשר לתומר הוא שתומר פתח את הת'רד בגלל נטייה של אוהדים (רצוי לובשי אדום) להגיד לאנשים אחרים מה זה להיות אוהד ואיך הם אמור להתנהג.

ולא קשור אליך, אבל משהו הזכיר לי את זה פתאום, מה עם הטיפוס הנודניק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 1:02 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני בכלל לא התכוונתי לאיך נכון להיות אוהד או לא. שיאהד את מי שהוא רוצה. במקרה הזה ההערה שלי היתה על משהו שהתפתח בדיון ובאה יותר להדגיש את הדעה שלי. לא אמרתי שהאנשים האלה לא אוהדים, אלא רק שאני, אישית, לא מבין איך אפשר להיות בעד מכבי באירופה ונגד מכבי בארץ, כי אני רואה את שני הנושאים הולכים יד ביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 1:31 am 
Hall of Famer

אז זהו שלא. האליפות השישים של מכבי פשוט לא חשובה לי, במיוחד לאור העובדה שבכל מקרה הקבוצה תשחק ביורוליג. האליפות האירופאית השישית שלה לעומת זאת מעניינת אותי מאד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 2:49 am 
Junior

אבל אתה לא האוהד מהסוג הזה. שמעודד קבוצה שהיא לא מכבי בארץ, ומעודד את מכבי באירופה. פשוט לא אכפת לך בארץ. השותף שלי, לעומת זאת, כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 10:32 am 
Senior

טוב, קודם כל אני מתנצל בפני המשתמש "האח של סומו" אם נפגעת ממני, להגנתי אומר שהרמת לי להנחתה ומי שממהר לסווג אוהדים כ"לא-אוהדים" רק בגלל שהם לא אוהדים לפי הסגנון שלו, אל יתפלא אם האבנים שזרק מבית הזכוכית שלו יכולות לפגוע בדרכן גם בשמשות השקופות והנקיות שלו. בכל מקרה הורדתי את האזכור של שמך מהרשימה ואני רואה פרשה זו כסגורה מבחינתי.

לעניין האוהדים, אני מודה שהתכוונתי לכתוב משהו אחר אבל יצר הגראפומניה גבר עלי. מה שרציתי לכתוב הוא חזרה מסוימת על מה שכתבתי פעם כאן, (ראיתם? מצאתי את זה בכל זאת).

אז הפעם ברצינות:

בגדול אפשר לחלק לדעתי את האוהדים על פי הגישה שלהם לקבוצה האהודה:
    1) אוהדים שמרגישים שיחסי הגומלין שלהם לקבוצה הם יחסי ספק-לקוח. אני לא חושב שהם אוהדים פחות טובים, אולי פחות מסורים ופנאטים אבל הם מוכנים לעשות למען הקבוצה שלהם הרבה, כולל לשלם דמי מנוי שערורייתיים, כולל לבוא לכל משחק ולפעמים גם למשחקי חוץ וכולל קניית מרצ'נדייז. מה שהם מבקשים בתמורה הוא שיתנו להם שואו, לא בהכרח נצחונות אבל רצוי מאוד, הישגים לא יזיקו, משחק יפה יועיל מאוד וכמובן אווירה טובה. כשהם לא מקבלים את זה הם יוצאים מהאולם חמש דקות לסוף, הם שורקים בוז לשחקנים שלהם או פשוט מפסיקים לקנות מנויים. מטבע הדברים נהוג לייחס זיקה חד חד ערכית בין קבוצה זו לאוהדי מכבי תל אביב, לא בגלל שמדובר באנשים אחרים אלא בגלל שזו הקבוצה היחידה שמסוגלת לתת להם את מה שהם רוצים, אבל כמובן שבכל אוהד ולו הפנאט ביותר, יש פינה חבויה של אוהד כזה. גם חלק גדול מאוהדי ה NBA הם כאלה וכמובן שבכל אוהד ספורט יש משהו מזה, רק המזוכיסט שבאדם ימשיך לאהוד באותה אינטנסיביות קבוצה שמציגה כדורסל מביך ונרפה ולא מפסיקה להפסיד.

2) אוהדים שמרגישים שיחסי הגומלין שלהם לקבוצה הם יחסי נישואים (קבוצה ואישה לא מחליפים). רוב המשתתפים בפורום הזה נוטים להשתייך לקבוצה זו והבה נודה על האמת - רובנו שותפים במקצת להנחה של האש"ס שאנחנו קצת יותר אוהדים מהקבוצה השניה. לרוב הם התחברו לקבוצה בגיל צעיר והנאמנות שלהם אליה היא רומנטית כמעט או לא כמעט. הם יעודדו את הקבוצה שלהם בכל תנאי, הם יאהבו את השחקנים ויתאכזבו כשאלה לא ישיבו אהבה או לא יתאבדו על המגרש למען הסמל. אוהדי הפועלות נוהגים לייחס לעצמם השתייכות מוחלטת לקבוצות האלה אבל אי אפשר להתעלם מהקרחות שנבעו ביציעי כל אחת מהן בעתות קשים

כאמור - ברור שההפרדה אינה נקיה, כל אוהד הוא קצת כזה וקצת כזה וכמובן שאהדה יכולה להשתנות עם הגיל, המצב המשפחתי, מקום המגורים וכו'.

יעשה כל אחד את החשבון לעצמו איפה הוא על הסקאלה הזו וככל שימעט לשפוט אחרים על פי מיקומם עליה, כן ייטב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 11:44 am 
Sophomore

תומר כתב:
טוב, קודם כל אני מתנצל בפני המשתמש "האח של סומו" אם נפגעת ממני, להגנתי אומר שהרמת לי להנחתה ומי שממהר לסווג אוהדים כ"לא-אוהדים" רק בגלל שהם לא אוהדים לפי הסגנון שלו, אל יתפלא אם האבנים שזרק מבית הזכוכית שלו יכולות לפגוע בדרכן גם בשמשות השקופות והנקיות שלו. בכל מקרה הורדתי את האזכור של שמך מהרשימה ואני רואה פרשה זו כסגורה מבחינתי.

לעניין האוהדים, אני מודה שהתכוונתי לכתוב משהו אחר אבל יצר הגראפומניה גבר עלי. מה שרציתי לכתוב הוא חזרה מסוימת על מה שכתבתי פעם כאן, (ראיתם? מצאתי את זה בכל זאת).

אז הפעם ברצינות:

בגדול אפשר לחלק לדעתי את האוהדים על פי הגישה שלהם לקבוצה האהודה:
    1) אוהדים שמרגישים שיחסי הגומלין שלהם לקבוצה הם יחסי ספק-לקוח. אני לא חושב שהם אוהדים פחות טובים, אולי פחות מסורים ופנאטים אבל הם מוכנים לעשות למען הקבוצה שלהם הרבה, כולל לשלם דמי מנוי שערורייתיים, כולל לבוא לכל משחק ולפעמים גם למשחקי חוץ וכולל קניית מרצ'נדייז. מה שהם מבקשים בתמורה הוא שיתנו להם שואו, לא בהכרח נצחונות אבל רצוי מאוד, הישגים לא יזיקו, משחק יפה יועיל מאוד וכמובן אווירה טובה. כשהם לא מקבלים את זה הם יוצאים מהאולם חמש דקות לסוף, הם שורקים בוז לשחקנים שלהם או פשוט מפסיקים לקנות מנויים. מטבע הדברים נהוג לייחס זיקה חד חד ערכית בין קבוצה זו לאוהדי מכבי תל אביב, לא בגלל שמדובר באנשים אחרים אלא בגלל שזו הקבוצה היחידה שמסוגלת לתת להם את מה שהם רוצים, אבל כמובן שבכל אוהד ולו הפנאט ביותר, יש פינה חבויה של אוהד כזה. גם חלק גדול מאוהדי ה NBA הם כאלה וכמובן שבכל אוהד ספורט יש משהו מזה, רק המזוכיסט שבאדם ימשיך לאהוד באותה אינטנסיביות קבוצה שמציגה כדורסל מביך ונרפה ולא מפסיקה להפסיד.

2) אוהדים שמרגישים שיחסי הגומלין שלהם לקבוצה הם יחסי נישואים (קבוצה ואישה לא מחליפים). רוב המשתתפים בפורום הזה נוטים להשתייך לקבוצה זו והבה נודה על האמת - רובנו שותפים במקצת להנחה של האש"ס שאנחנו קצת יותר אוהדים מהקבוצה השניה. לרוב הם התחברו לקבוצה בגיל צעיר והנאמנות שלהם אליה היא רומנטית כמעט או לא כמעט. הם יעודדו את הקבוצה שלהם בכל תנאי, הם יאהבו את השחקנים ויתאכזבו כשאלה לא ישיבו אהבה או לא יתאבדו על המגרש למען הסמל. אוהדי הפועלות נוהגים לייחס לעצמם השתייכות מוחלטת לקבוצות האלה אבל אי אפשר להתעלם מהקרחות שנבעו ביציעי כל אחת מהן בעתות קשים

כאמור - ברור שההפרדה אינה נקיה, כל אוהד הוא קצת כזה וקצת כזה וכמובן שאהדה יכולה להשתנות עם הגיל, המצב המשפחתי, מקום המגורים וכו'.

יעשה כל אחד את החשבון לעצמו איפה הוא על הסקאלה הזו וככל שימעט לשפוט אחרים על פי מיקומם עליה, כן ייטב.

להפך, דווקא הוחמאתי. ההסתלבטות הייתי לגמרי במקום (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 11:47 am 
Sophomore

מצטרך לטענה שאני ממש לא מבין איך זה מסתדר להיות נגד מכבי בארץ ובעדם באירופה.
כנ"ל לא מבין אוהדי הפועל בכדורגל שאוהדים מכבי בכדורסל, פשוט לא נתפס.
אלה מבחינתי לא אוהדים אמיתיים.............................סתם!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 11:52 am 
Hall of Famer

היה לי פעם מנהל, בן למעלה מ-60, אוהד הפועל ת"א מושבע, מנוי לכדורגל וכו'.
אבל במשחקים באירופה הוא תמיד היה בעד מכבי, כי "אני תמיד בעד הישראליות באירופה". זה כלל מבחינתו גם כל קבוצה ישראלית, לא רק מכבי. זה הלך רוח שקיים יותר אצל המבוגרים מאשר אצלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 11:53 am 
Sophomore

oren_80 כתב:
אבל במשחקים באירופה הוא תמיד היה בעד מכבי, כי "אני תמיד בעד הישראליות באירופה". זה כלל מבחינתו גם כל קבוצה ישראלית, לא רק מכבי. זה הלך רוח שקיים יותר אצל המבוגרים מאשר אצלנו.

ורק במדינת ישראל. קשה לי לראות אוהד יונייטד ששמח בניצחונות של השיטי באירופה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 12:02 pm 
Senior

האח של סומו כתב:

טעות, לא מעטים האנגלים שיאהדו את מנצ'סטר יונייטד נגד ריאל מדריד על אף שהם אוהדים של קבוצה אחרת, ראיתי גם גרמנים שעודדו את ביירן נגד מילאן גם אם הם אוהדים של איינטרכט פרנקפורט או פורטונה דיסלדורף. בארה"ב זה בכלל גורף, אמריקאי יעודד קבוצה אמריקאית נגד אירופאית גם אם הוא אוהד של קבוצה אחרת, סוג של פרופורציות אני מניח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 12:07 pm 
Hall of Famer

האח של סומו כתב:
oren_80 כתב:

בעבר הרחוק כתבתי מאין מאמר שניסה להסביר את תופעת מכבי-סל מבחינה סוציולוגית. השילוב של האופי הישראלי-יהודי ויחסו לחו"ל ולאירופים בשנות ה-70 וה-80, יחד עם היותה של המדינה מדינה קטנה וחדשה יחסית ומבודדת, עם תחנת טלויזיה בודדת גרם לאנשים שלא עודדו את מכבי בארץ אלא קבוצות אחרות להסתכל על מכבי בגביע אירופה כמעין נבחרת ישראל ולרצות בהצלחתה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 12:15 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:

אחלה, תמיד הייתי בעד קבוצות ישראליות באירופה (תוהה אם צריך להגיד חוץ ממכבי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 1:18 pm 
Sophomore

תומר כתב:
האח של סומו כתב:

טעות, לא מעטים האנגלים שיאהדו את מנצ'סטר יונייטד נגד ריאל מדריד על אף שהם אוהדים של קבוצה אחרת, ראיתי גם גרמנים שעודדו את ביירן נגד מילאן גם אם הם אוהדים של איינטרכט פרנקפורט או פורטונה דיסלדורף. בארה"ב זה בכלל גורף, אמריקאי יעודד קבוצה אמריקאית נגד אירופאית גם אם הוא אוהד של קבוצה אחרת, סוג של פרופורציות אני מניח

אני מדבר על קבוצות שיש ביניהן יריבות מסויימת. אני גם בעד שבני יהודה, נניח, תצליח באירופה. אמריקאי יעודד קבוצה אמריקאית נגד קבוצה אירופית באיזה מפעל בדיוק? ואגב, מעטים האנגלים שיעודדו את יונייטד נגד ריאל, מניסיון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 1:23 pm 
Senior

מקבל בהסתייגות (לא כל האוהדים מתייחסים ל"יריבות מסוימת" כדבריך באותה מידת חומרה, ויונייטד זה אולי מקרה גבולי יותר מאשר, נניח, לידס ועדיין רוב גדול של האנגלים שאני מכיר הודו שהם יהיו בעדם במשחק נגד קבוצה לא-אנגלית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 1:32 pm 
Sophomore

תומר כתב:
מקבל בהסתייגות (לא כל האוהדים מתייחסים ל"יריבות מסוימת" כדבריך באותה מידת חומרה, ויונייטד זה אולי מקרה גבולי יותר מאשר, נניח, לידס ועדיין רוב גדול של האנגלים שאני מכיר הודו שהם יהיו בעדם במשחק נגד קבוצה לא-אנגלית).

לא הסתובבת בליברפול. אגב, מומלץ בלי שום קשר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 1:37 pm 
Senior

נו, אז לאחר תהליך מתמיד ועיקש של שיוף וליטוש הצלחנו לצמצם את "ורק במדינת ישראל" ל"לא הסתובבת בליברפול", יפה!

(אגב, לא הייתי אבל הייתי בבלקבורן ובבלקפול (אמנם סמוכות למנצ'סטר) וגם בלונדון, הבחנתי בעינה עומדת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 1:39 pm 
מנהל פורום

אני בכלל נגד קבוצות ישראליות באירופה, כולל הפועל. ענייני BDS וכאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 1:59 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וכשאתה טס לחו"ל, אתה מתחנן שלא יכניסו אותך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 2:02 pm 
Sophomore

תומר כתב:
נו, אז לאחר תהליך מתמיד ועיקש של שיוף וליטוש הצלחנו לצמצם את "ורק במדינת ישראל" ל"לא הסתובבת בליברפול", יפה!

(אגב, לא הייתי אבל הייתי בבלקבורן ובבלקפול (אמנם סמוכות למנצ'סטר) וגם בלונדון, הבחנתי בעינה עומדת)

כנראה שלא הבנת. הייתי צריך להתחזות לסקאוזר כדי להיכנס לפאבים. חברה שלי כמעט חשפה אותי, אבל יצאנו מזה בשלום כי היא משום מה אוהדת של ליברפול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 2:07 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
וכשאתה טס לחו"ל, אתה מתחנן שלא יכניסו אותך.

כשאני משתמש בדרכון הישראלי זה נכון. למזלי יש לי דרכון גרמני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 2:07 pm 
Junior

האח של סומו כתב:
תומר כתב:
האח של סומו כתב:

אני מדבר על קבוצות שיש ביניהן יריבות מסויימת. אני גם בעד שבני יהודה, נניח, תצליח באירופה. אמריקאי יעודד קבוצה אמריקאית נגד קבוצה אירופית באיזה מפעל בדיוק? ואגב, מעטים האנגלים שיעודדו את יונייטד נגד ריאל, מניסיון...

תראו לי אוהד בארסה אחד בעולם שלא היה בעד יונייטד בשבוע שעבר.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 2:10 pm 
Sophomore

ארבל פעם כתב שאוהדים של ריטאס בעד ז'לגיריס כשהיא משחקת באירופה והעלה תזה שזה מאפיין של מדינות קטנות וצעירות יחסית. אקיצר, ממש לא "רק בישראל".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 2:15 pm 
Senior

בארסה וריאל לא מאותה מדינה (לפחות אליבא דמרבית הקטלונים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 2:17 pm 
Junior

חיכיתי לזה.
אז אוהד אספניול שלא יעודד את מילאן.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 18, 2013 2:57 pm 
Senior

חיכיתי לזה.
אני לא מכיר אף אוהד אספניול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא