טוב, קודם כל אני מתנצל בפני המשתמש "האח של סומו" אם נפגעת ממני, להגנתי אומר שהרמת לי להנחתה ומי שממהר לסווג אוהדים כ"לא-אוהדים" רק בגלל שהם לא אוהדים לפי הסגנון שלו, אל יתפלא אם האבנים שזרק מבית הזכוכית שלו יכולות לפגוע בדרכן גם בשמשות השקופות והנקיות שלו. בכל מקרה הורדתי את האזכור של שמך מהרשימה ואני רואה פרשה זו כסגורה מבחינתי.
לעניין האוהדים, אני מודה שהתכוונתי לכתוב משהו אחר אבל יצר הגראפומניה גבר עלי. מה שרציתי לכתוב הוא חזרה מסוימת על מה שכתבתי פעם
כאן, (ראיתם? מצאתי את זה בכל זאת).
אז הפעם ברצינות:
בגדול אפשר לחלק לדעתי את האוהדים על פי הגישה שלהם לקבוצה האהודה:
1) אוהדים שמרגישים שיחסי הגומלין שלהם לקבוצה הם יחסי ספק-לקוח. אני לא חושב שהם אוהדים פחות טובים, אולי פחות מסורים ופנאטים אבל הם מוכנים לעשות למען הקבוצה שלהם הרבה, כולל לשלם דמי מנוי שערורייתיים, כולל לבוא לכל משחק ולפעמים גם למשחקי חוץ וכולל קניית מרצ'נדייז. מה שהם מבקשים בתמורה הוא שיתנו להם שואו, לא בהכרח נצחונות אבל רצוי מאוד, הישגים לא יזיקו, משחק יפה יועיל מאוד וכמובן אווירה טובה. כשהם לא מקבלים את זה הם יוצאים מהאולם חמש דקות לסוף, הם שורקים בוז לשחקנים שלהם או פשוט מפסיקים לקנות מנויים. מטבע הדברים נהוג לייחס זיקה חד חד ערכית בין קבוצה זו לאוהדי מכבי תל אביב, לא בגלל שמדובר באנשים אחרים אלא בגלל שזו הקבוצה היחידה שמסוגלת לתת להם את מה שהם רוצים, אבל כמובן שבכל אוהד ולו הפנאט ביותר, יש פינה חבויה של אוהד כזה. גם חלק גדול מאוהדי ה NBA הם כאלה וכמובן שבכל אוהד ספורט יש משהו מזה, רק המזוכיסט שבאדם ימשיך לאהוד באותה אינטנסיביות קבוצה שמציגה כדורסל מביך ונרפה ולא מפסיקה להפסיד.
2) אוהדים שמרגישים שיחסי הגומלין שלהם לקבוצה הם יחסי נישואים (קבוצה ואישה לא מחליפים). רוב המשתתפים בפורום הזה נוטים להשתייך לקבוצה זו והבה נודה על האמת - רובנו שותפים במקצת להנחה של האש"ס שאנחנו קצת יותר אוהדים מהקבוצה השניה. לרוב הם התחברו לקבוצה בגיל צעיר והנאמנות שלהם אליה היא רומנטית כמעט או לא כמעט. הם יעודדו את הקבוצה שלהם בכל תנאי, הם יאהבו את השחקנים ויתאכזבו כשאלה לא ישיבו אהבה או לא יתאבדו על המגרש למען הסמל. אוהדי הפועלות נוהגים לייחס לעצמם השתייכות מוחלטת לקבוצות האלה אבל אי אפשר להתעלם מהקרחות שנבעו ביציעי כל אחת מהן בעתות קשים
כאמור - ברור שההפרדה אינה נקיה, כל אוהד הוא קצת כזה וקצת כזה וכמובן שאהדה יכולה להשתנות עם הגיל, המצב המשפחתי, מקום המגורים וכו'.
יעשה כל אחד את החשבון לעצמו איפה הוא על הסקאלה הזו וככל שימעט לשפוט אחרים על פי מיקומם עליה, כן ייטב.