לדעתי השחקנים והעומד בראשם צריכים להבין דבר ראשון שהם מפסידים בדעת הקהל (לפחות למי שאכפת) והאמת שהם בדרך לתבוסה. לא ראיתי טורים בעד השחקנים, לא ראיתי איזה מאבק ציבורי או של אוהדים למען השחקן הישראלי. למה זה קורה? פשוט, כי כנראה אנשים מבינים שלמאבק הזה אין שום קשר אמיתי לעתיד הכדורסל או לעתיד הכדורסלן הישראלי אלא רק לכסף וכמה שיותר ממנו. החוק הרוסי הוא פגע רע, הוא רע לכדורסל, הוא רע לצפייה בכדורסל והוא סתם מיותר. הוא לא באמת מקדם את השחקן הישראלי מבחינת כדורסל, הוא כן מקדם את כמות הדקות שלו, אבל ממש לא את הכדורסל. זו שנה שלישית שאני עובד בקבוצת כדורסל, עבדתי עם סדר גודל של 40 ישראלים (אולי טיפה פחות), יש רק אחד שאני יכול להגיד עליו שהוא מקצוען ועושה הכול בשביל להשתפר, קוראים לו גל מקל. מה עם השאר? אני לא מתכוון להכפיש, אבל מצד שני, אם השתמשתי בפועל הכפשה, תבינו לבד. הרי חוק רוסי הוא קוסמטיקה, שחקן שרוצה להגיע לרמות הגבוהות ביותר צריך לקרוע את התחת, כל יום וחלק גדול מהיום. לבוא רבע שעה לפני האימון, להתאמן שעה וחצי ואז ללכת הביתה בשביל לנוח לקראת המסיבה בערב, זה לא לקרוע את התחת. אגב רכבות זרים, כן, זה קרה בעבר, בעיקר בעידן החוק הרוסי, בשנתיים האחרונות העסק די נרגע. תעברו שנייה על הקבוצות בליגה השנה ותראו כמה זרים הוחלפו שלא בגלל פציעות, עמוד ענן או כתבות בעיתונים נגד המאמן, תראו שבכלל לא הרבה. זה ששימי ריגר טוען בחמישיות שהוא לא מכיר את השחקנים שמשחקים בליגה, זו תעודת עניות לשימי ריגר ולערוץ הספורט שמעסיק אותו, לא לליגה. אה ולגבי הטענה שזרים באים לשנה אחת ואז עוזבים, אז תבדקו בבקשה בכמה קבוצות עברו ליאור ליפשיץ, דרור חג'ג', יוני ניר, מורן רוט, ניר כהן, גור פורת, יהוא אורלנד, אבי בן שימול ועמית שמחון שהצליח לעבור ארבע קבוצות בשלוש שנים. זה לא שהישראלים הם נאמנים ל"סמל", בדיוק כמו הזרים, המטרה שלהם היא להרוויח כמה שיותר בקריירה קצרה יחסית, ולא באמת משנה איפה זה יהיה. מה אני הייתי עושה? משאיר את המצב כפי שהוא, והנה אני אפתיע קצת, אני הייתי מתחיל מהלך כלשהו של 3-4 שנים שבסופו הליגה תעבור לשלושה זרים וזהו, אבל זה רק אחרי שבאמת יש מספיק ישראלים באמת ולא כל מיני כאלה שנופלים להגדרה: "תנו להם צ'אנס והם יצליחו", כי רובם קיבלו צ'אנס ולא הצליחו.
_________________ "I have only 3 rules in my house: Don't drink my shit, Don't smoke my shit and if you bring any of those bitches home, make sure I fuck'em first!"
|