קוף ירוק כתב:
הוקיץ, נתחיל בשמחון ויותם שירן. להאשים אותם בהאשמות חסרות בסיס? זה עובדה. שמחון עבר 4 קבוצות ב3 שנים. יותר שירן כנ"ל. הם סימפטום ודוגמא לכדורסלן הישראלי, אולי ילדים טובים, אולי רוצים לעבוד קשה, אבל חסרי סבלנות. רוצים על מגש של כסף להפוך מיד לשחקנים (מדבר על כלל הישראלים עכשיו, לא ספציפית). לא מקבלים דקות במקום אחד עוברים לשני, לשלישי וחוזר חלילה. מאשימים את כל העולם ואישתו בחוסר הזדמנות ובלה בלה בלה.
אם יותם שירן היה נשאר 5 שנים בחולון אני בטוח שמצבו היה יותר טוב. אם שמחון היה נשאר 4 שנים בירושלים אני בטוח שמצבו היה יותר טוב. אבל השחקן הישראלי היום (והם שהם 2 מהמוכשרים בכדורסל הישראלי, ואני ייקח את דבריך גם על זה שהם עובדים קשה וילדים טובים) מדגימים בדיוק את הבעיה בחוסר הסבלנות, בהבנה שזה עניין של זמן עד שאתה הופך לשחקן, שלפעמים צריך לשבת על הספסל, לפעמים עונה שלמה, אבל לעבוד על המשחק, לעבוד על עצמך, להשתפר, אבל להישאר בקבוצה ולהוכיח את עצמך עד שאתה מקבל את המקום שלך בקבוצה. לשחקנים הישראלים אין סבלנות. יכול להיות זה גם אשמה של הסוכנים ומי שמנהל אותם (הורים), שבטוחים שהם הגדולים בתבל ואם לא מקבלים במקום אחד מיד בטוחים שבמקום אחר יהיה יותר טוב וחוזר חלילה. לא מאשים רק את השחקן עצמו (כנראה המעטפת של השחקן לא פחות אשמה, אולי גם הקבוצות שמבטיחות לשחקנים האלה יותר טוב במקום אחר). אבל השחקן הישראלי הוא חסר סבלנות וזאת אחת הסיבות העיקריות למה הרבה שחקנים לא מתפתחים. אין דבר יותר טוב להתפחות של שחקן מאשר להישאר באותו מקום מספר שנים ועובדתית שחקנים לא עושים את זה.
לגביי טל דן, תחסוך לי בבקשה את הקישקושידה. ראיתי אותו מספיק פעמים בשניים האחרונות (לפחות 6-7 שידורים של נס ציונה) ואני יודע בדיוק איזה שחקן הוא ואין לו מקום בליגת העל. לגביי הקליעה, נרשה לנתונים לדבר בעד עצמם בבקשה. 0-19 השנה (ממש אחוזים מופלאים), שנה שעברה 4-37, שנה לפני 12-38 (כנראה שיא הקריירה, יש לציין שזה ב30 משחקים כמובן), ושנה לפני זה 4-17 (באשדוד, קיקאס אולי יכול לספר על הקליעה שלו יותר). בהתחשב בזה שטענת כרגע שטל דן יש קליעה משלוש ואף אחד לא יתן לו מטר (נכון יתנו לו 2 ו3 מטר) אז השאלה זה כמה אתה ראית אותו אולי מלבד המשחקים נגד הקבוצה שלך בשנה שעברה. טל דן הוא דוגמא ומופת לשחקן לא מתקדם, לא משתפר, לא עובד על עצמו ומעדיף להמשיך להיות הילד הגדול והחזק בשכונה של הילדים.
א. אתה קראת להם עצלנים, בכיינים ומה לא. אלה האשמות חסרות בסיס. יותר מזה, אלא האשמות מגעילות חסרות בסיס.
ב. אתה בטוח שאם הם היו נשארים בקבוצות שלהם מצבם היה יותר טוב? אני שמח שזה מה שהחלטת. לי אגב נשמע לא פחות סביר שהיו חותכים אותם (יכול להיות שזה גם מה שקרה אני לא מספיק בקיא).
ג. אני חייב להגיד שכל ההכללה הזאת לגבי השחקן הישראלי היא די מגעילה. אפשר לחשוב שכולם עשויים מקשה אחת או שהם בכלל שונים במשהו מהשחקן האירופאי לדוגמה. הם לא.
ד. לגבי טל דן, אם אתה עדיין חושב שאין לו מקום בליגת העל למרות שראית אותו אז באמת שאין לי על מה להתווכח איתך יותר. לגבי הקליעה שלו, כתבתי שהקליעה שלו לא מספיק טובה אבל היא כן קיימת והוא לא איזה ליאור אליהו.