.אגב העניינים האישיים, צריך לזכור שבעונתו הראשונה במכבי הוא הגיע לפיינל פור למרות משבר בינאישי גדול בין האפמן למקדונלד, והיה צריך לעשות את המעבר הזה מלהיות עוזר מאמן שהוא חצי-חבר של השחקנים, למאמן ראשי שצריך לשמור דיסטנס מהשחקנים. בעונה השנייה זו דווקא הייתה קבוצה שהרבה יותר מזכירה את מכבי של היום - אודריך, קווינסי לואיס, מרקוס גורי, וויצ'יץ', יואב ספר, בשוק... היה להם מזל רע עם הפציעות וחוסר הניסיון של אודריך וגם העברת משחקי הבית לאירופה, ולמכבי זה כמובן היה מזל טוב כי זה הביא לניקוי אורוות בקיץ ולהגעתם של שאראס, באסטון, פארקר ודיון תומאס.
ברמה הפרסונלית... לא הייתי הולך רחוק כמו נדב. בלאט קיבל את הנבחרת, וסיום ההתקשרות בגלל נושא תעודת המאמן לדעתי היה הפסד שלנו יותר מאשר שלו (הוא סה"כ זכה באליפות אירופה ובמדליה אולימפית עם רוסיה, משהו שאני בטוח שהוא גם יכל לקחת עם ישראל. או אולי לא). לכלוכים על מלקולם תומאס... לא'דע, בלאט מאמן פה כבר כמה שנים ולא זכור לי שחקנים אחרים שהוא לכלך עליהם, ככה שיכול להיות שהיו דברים בגו אבל לא יצא לי לקרוא את הראיון. ובעניין הטורקים, כלי התקשורת ציטטו אותו נותן ציטוט של גיא גודס, רק שלא כולם רשמו את זה. ובהתחשב בזה שכל הכותרות ביום אחרי היו קשורות ליחסי ישראל-טורקיה, להגיד בגלל זה שהוא פרסונה דוחה?
אני חושב שדיוויד בלאט הוא בראש ובראשונה מאמן. הוא קואץ' קלאסי על כל מה שמשתמע מזה. זה המקצוע שלו, זה מה שהוא אוהב לעשות, וזה לא משנה אם זה מכבי, נבחרת רוסיה, או נערות ג' מחוז דרום (לעומת דרוקר שיותר על תפקיד פסיכולוג, או פיני שפחות אוהב לאמן אבל נהנה לנהל משחק). הוא נהנה להניע אנשים, הוא נהנה לעבוד בקבוצה, ולהיות האינטגרטור שגורם לקבוצה לעבוד ביחד ולהגיע למטרה משותפת, והוא גם טוב מאוד בזה. גואטה העלה נקודה נכונה לגבי אפשרות בשבילו לפתח קריירת אימון בקולג'ים, אבל הייתי מסתייג מלהגיד שהוא יכול להפוך להול אוף פיימר. מאמן בקולג'ים הוא בראש ובראשונה איש שיווק שיודע לשכנע ילדים בני 18 שהם הכשרונות הבאים של הכדורסל האמריקאי שכדאי להם לשחק כדורסל מכללות דווקא אצלו ולא אצל קאליפרי, רוי ויליאמס, קואץ' קיי, ביל סלף, בילי דונובן, קלהון, בייהיים או אחרים, ושהוא יכול להכין אותם טוב יותר לדראפט ולקריירת מקצוענים מאשר אחרים. לא ג'וב קל בכלל, ואני לא בטוח שברמת השכר של בלאט היום, יש הרבה מכללות שיהיו מוכנות לשלם סכומים כאלו למאמן שלא אימן קולג'ים לפני זה. לאן בי איי הוא יכול להתאים אבל צריך לדעתי כמה שנים להשתפשף כעוזר מאמן, גם מבחינת הכרת המערכת מבפנים, וגם מבחינת היכרות עם הגורמים השונים בליגה - שחקנים, מאמנים, עוזרי מאמנים, GMים וכו'.
_________________ nothing really matters
אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת
|