צוד כתב:
שני סנט ביבי:
אני לא אוהב גדול שלו אבל להגיד שהוא לא עשה כלום טוב (מודולו כבישים) זה קצת עיוורון בעיני.
כלכלה, שקט יחסי מול העולם הערבי, יחסים עם אמריקה, יחסים עם המזרח, סייבר וכבישים - וזה רק על קצה המזלג.
שוב, אני ממש לא אוהב אותו. אבל אני לא חושב שאם אתעלם מההישגים שלו זה יחזק את העמדה שלי.
שקט יחסי עם העולם הערבי - וואו ממש תודה שהוא לא פתח במלחמה עם ירדן ומצרים... מה הוא בדיוק תרם ליחסים עם מדינות ערב?יותר ויותר מסתבר שיש הרבה תיאום ען מדינות כמו סעודיה ירדן וכו'
יחסים עם אמריקה - אתה רציני? תקף והשפיל את נשיא ארה"ב במשך 8 שנים והביא את היחסים עם יהדות ארה"ב לשפל חסר תקדים.אובמה וביבי שנאו זה את זה. בסדר, וזה היה הדדי. הקונגרס לעומת זאת...
ועל יהדות ארה"C שמעתי הרבה איומים אבל בפועל לא רואה הבדל בתמיכה שלהם.
ושוב פעם לגבי הכבישים - זה יופי ששיפרו את מצבם, באמת. אבל העובדות הן שממש קשה להתנייד בארץ בלי רכב פרטי ושגם עם רכב זה די בלתי נסבל בגלל הפקקים (ובגלל הנהגים הישראלים שהם בין הגרועים בעולם) ואאל"ט אנחנו בין המדינות עם הכי הרבה כלי רכב ביחס לאוכלוסיה (עם כל המשמעויות הנילוות מבחינת זיהום אוויר).בסדר, אבל הוא עושה המון בתחום. (קרדיט גם לישראל כץ. נכון. אבל גם לראש הממשלה).
לגבי היחסים עם המזרח - אין לי ממש הוכחה לזה אבל אני חושב שבעקבות הפיכתן של סין והודו למובילות תעשייה בעשור+ האחרון (גם מבחינת איכות), יחסי המסחר איתן היו פורחים תחת כל ממשלה.
זה משחק של ניחושי "מה אם". בפועל איתו זה קורה נהדר.
ומה לגבי מצב החינוך, הדיור, השחיתות השלטונית מסכים. אמרתי שיש לי המון ביקורת עליו.
אמון האזרחים במערכות החוקזה לדעתי דווקא בגלל העריצות של הרשות השופטת ששכחה הפרדת רשויות מהי.
הפערים הכלכליים והפיכתו של מעמד הביניים לנושא העיקרי בעולשוב, בכלכלה בעיני הוא דווקא מקבל ציון טוב מאד. ישראל יחסית יציבה. מעמד הביניים אוהב להתלונן, בעיני לא לגמרי בצדק. (הי! גם אני מעמד ביניים!)
התהליך המדיני שלא זז והסכנה במלחמה כמעט בכל קיץ?
אתה יוצא מנקודת הנחה ש"תהליך מדיני" זה איזה משהו שהוא בטוח טוב ולכן כולם שואפים אליו. אני (וכמוני עוד משהו כמו 50% אם לא יותר, לפי איך שהכנסת נראית), בכלל לא מעוניינים בתהליך הזה. הספיק לנו אוסלו. תודה.
ו"הסכנה במלחמה" זה בדיוק השקט שעליו דיברתי בהתחלה. סכנה במלחמב תמיד תהיה כל עוד חמאס ואש"ף הם השכנים שלנו מבית. כל קיץ שקט הוא רווח נקי (עד שנפתור את העניין).