Att כתב:
OKC מפסידה ליוסטון. ל-OKC יש המון צעירים שכרגע לפחות לא מוכיחים את עצמם (אם כי צריך לתת להם זמן).
היא בסופו של דבר עם SGA, הפוטנציאל שהוא הולמגרן ואולי אולי גידי. זה לא מספיק.
הם צריכים עוד בחירה גבוהה בדראפט ואני מניח שפרסטי יודע את זה.
זו גם כנראה העונה האחרונה שבה תהיה להם הזדמנות לכך.
אני מעריך שפרסטי יחזור להקפיא את SGA בשלב מסוים.
איך אפשר לקבוע מראש ש"זה לא מספיק"?
SGA יכול להפוך בעוד כמה שנים לאחד מהשחקנים הטובים בליגה (נניח טופ 5? טופ 10?) - יש עוררין על כך?
הולמגרן, עד להודעה חדשה (פציעות נוספות למשל), הוא לכל הפחות "חומר לאולסטאר" (ובכל מקרה, בסיכוי גבוה מאוד - הבחירה הבאה שהם ישיגו אפילו אם יעשו טנקינג יחסי, תהיה שחקן פחות "מבטיח" מהולמגרן עצמו - ככה אומרת ההסתברות, אפילו אם צפוי דראפט חזק יותר).
גידי הוא שחקן מיוחד (מבחינת סקילס ומימדים) שכבר בגיל 20 תורם 6-7-15.
אולי הקבוצה המרשימה ביותר ב-NBA בשנה האחרונה (יש שיגידו הרי גם במהלך חצי העונה הקודמת, כולל הפלייאוף) היא בוסטון, שבנויה על טייטום (שהיה שחקן של 15 נקודות למשחק בעונתו השנייה בליגה, לפני קפיצה אדירה ל-23 בעונה השלישית), ובראון (שעשה את הקפיצה רק בעונה הרביעית מ-13 נקודות ל-20.3). אמנם השניים הנ"ל שיחקו מההתחלה בקבוצות חזקות (מה שמטבע הדברים מגביל את הדקות והכדורים שמגיעים להם לידיים), אבל אני לא חושב שיש ספק ש-SGA יכול לספק מספרים נהדרים (גם אם לא את הנוכחיים שלו) בקבוצת צמרת.
רוצה לומר - איזו אינדיקציה יש לנו שה-Core שיש לאוקלהומה הוא נניח פחות ממה שיש לבוסטון?
השוואות אחרות של "קבוצות שעלו לאחרונה" הן קצת יותר קשות כי לך תשווה את SGA לאיזה פריקים כמו אמביד/יוקיץ'/יאניס, אבל כשמסתכלים על הצלעות השנייה והשלישית בקבוצה הללו - אני לא חושב שלאוקלהומה יש במה להתבייש (כמובן שהכל היפותטי, אבל ברמת הספקולציה של שחקנים צעירים ומה שראינו מהם בליגה, גידי בפרט).
קל וחומר שיש להם יותר בחירות דראפט מסביב בשנים הקרובות (מכל קבוצה בהיסטוריה בערך...), כך שאפרופו דוגמת בוסטון - למצוא את ה"וויליאמסים" המשלימים - הם בהחלט יכולים (ואת חלקם כבר אולי יש להם, דורט "על תקן סמארט" וכו'). עוד בחירה יחסית גבוהה הם יכולים לקבל גם מבלי לעשות דבר - למשל יוסטון בקיץ 24 (מוגנת 1-4 בלבד), או בחירות לא מוגנות מהקליפרס (באם במקרה יקרסו).