סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' אפריל 30, 2025 9:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 1:46 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב, אראה את אינדיאנה בקריפטו עוד יומיים. מאד מחכה לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 3:17 am 
Hall of Famer

בלי שאף אחד מדבר עליהם - דנבר במקום השני במערב
מה שמעניין זה שהם שיחקו עד כה רק 6 משחקי בית ו-13 משחקי חוץ
למה זה חשוב?
כי כרגע יש רק 6 קבוצות בליגה עם מאזן חיובי בחוץ: פורטלנד, דנבר ובוסטון הן המובילות, ואצל השלוש האחרות (מינסוטה, קליפרס, ואינדיאנה) המאזן יירד ל-50% תוך הפסד בודד

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 3:21 am 
Hall of Famer

אין יותר מדי מה לדבר על דנבר. אף אחד לא מדבר עליהם כי זה המקום הטבעי שלהם.
כל עוד יוקיץ' בריא, היא אחת הקבוצות הטובות בליגה וקונטנדרית לכל דבר.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך א' נובמבר 27, 2022 3:39 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 3:25 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אה, חזרנו לגלגול עיניים, הכלי הכי חזק שלך.

הפייסרס במקום הרביעי במזרח עם 2-8 ב10 המשחקים האחרונים. יש להם קו אחורי ברמה הגבוהה של הליגה, ואת מיילס טרנר כשיר במה שנראית כרגע העונה הטובה ביותר בקריירה שלו. ברור שהם צעירים ושחובת ההוכחה עליהם, אבל מבחינת כדורסל אני לא רואה סיבה לא לציין אותם כמי שעשויים לעשות צרות בפלייאוף.

כי מה לעשות, זה שאינדי השנה תאיים על האליפות, זה טייק מגוחך לגמרי.

ואני מחבב מאוד את הליבורטון ואת מת'ורין..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 3:32 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
בטורנטו המשחק מתחיל כשטורנטו עוצרת לגמרי את לוקה בעזרת דאבל אפ אגרסיבי, אבל זה משאיר את פאול ודינווידי פנויים וזה מייצר 15:4 לדלאס

אני מאמין שמול דאלאס צריך לשים שומר טוב על לוקה ולקוות לטוב (ולתקוף אותו בצד השני). אם עושים עליו דאבל, הוא רוצח אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 6:52 am 
Hall of Famer

OKC מפסידה ליוסטון. ל-OKC יש המון צעירים שכרגע לפחות לא מוכיחים את עצמם (אם כי צריך לתת להם זמן).
היא בסופו של דבר עם SGA, הפוטנציאל שהוא הולמגרן ואולי אולי גידי. זה לא מספיק.
הם צריכים עוד בחירה גבוהה בדראפט ואני מניח שפרסטי יודע את זה.
זו גם כנראה העונה האחרונה שבה תהיה להם הזדמנות לכך.
אני מעריך שפרסטי יחזור להקפיא את SGA בשלב מסוים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 8:25 am 
מנהל פורום

מפה לשם הלייקרס מתרחקת מגוש ה 20 ניצחונות בעונה והיא עם ניצחון 5 משישה משחקים
נכון שלוש מתוכן הם על הספרס, עוד אחד על דטרויט. נצחנות לא מרשימים בעליל אבל החבר AD פורח במדמנה
בחמשת המשחקים האחרונים (הבוקר הוא לא שיחק) 33.4 נק ב64%. 17.6 ריב ו2.6 גגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 8:40 am 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:

הפייסרס במקום הרביעי במזרח עם 2-8 ב10 המשחקים האחרונים. יש להם קו אחורי ברמה הגבוהה של הליגה, ואת מיילס טרנר כשיר במה שנראית כרגע העונה הטובה ביותר בקריירה שלו. ברור שהם צעירים ושחובת ההוכחה עליהם, אבל מבחינת כדורסל אני לא רואה סיבה לא לציין אותם כמי שעשויים לעשות צרות בפלייאוף.

מה שכתבתי זה שלא הייתי מזלזל אפילו בפייסרס בהתמודדות על המזרח, ונימקתי את זה במונחי כדורסל. אתה גילגלת עיניים וסיפרת את מי אתה מחבב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 10:57 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
נסחפת לגמרי לגבי אינדיאנה. בוא נשים קצת דברים יותר בפרופורציה. פתחו את העונה בינוני עד חלש עם 3 ניצ' בשמונת המשחקים הראשונים ואז פצחו בתקופה מצויינת של 8 ניצ' מתוך 10 המשחקים האחרונים. אבל ההרגשה שלי שהמאזן הטוב הוא פועל יוצא של היריבות, לא פחות מאשר מהיכולת. מיאמי המאכזבים ועוד ללא באטלר, טורונטו הפצועים, שארלוט, יוסטון, אורלנדו (פעמיים), שלושתן מהחלשות ביותר בליגה (בצוותא עם הפיסטונז) מהווים 6 ניצחונות מהתקופה הטובה. עוד ניצחון טוב בבית מול ניו אורלינס שהייתה בהרכב מלא והלילה מול הנטס, שבתקופה טובה. תוסיף לכך שמתוך 10 המשחקים, 8 היו משחקי בית (שארלוט ויוסטון בחוץ).

גם הסגל לא בדיוק צועק קונטנדרית. הליברטון משחק טוב מאד אבל למרות הההבטחות של יובל, הוא עדיין לא באמת בצמרת הרכזים בליגה ועדיין לא ברור אם הוא יגיע לשם. כרגע הם עם 4 שחקני כדורסל בחמישיה. החמישי הוא איזה נו וואן שפעם קוראים לו נייסמית', פעם ניימבהארד, פעם אייזיאה ג'קסון. גם הפאוור פורוורד, ג'יילן סמית' לא בדיוק מהחומר של קונטנדרים, למרות שהוא מראה רוח חיים שלא ידענו שיש לו כזאת בפיניקס. מה שהולך להם טוב זה כמובן הליברטון והיכולת המעודדת של מתו'רין וריק קרלייל שבעיני הוא באמת אחד המאמנים הטובים בליגה.

אינדיאנה כרגע נראים טוב, אבל אני ממש לא יכול להגיד שהם קבוצת פלייאוף מובהקת. בכיף יכול לראות אותם גם מחוץ לעשיריה. מי כן מובהקות? כמובן 3 הראשונות במזרח - בוסטון, מילווקי, קליבלנד. פילי תהיה בפלייאוף (למעט פציעה ארוכה מאד לאמביד) ואטלנטה. מבין הבאות בתור, אני מאמין שמיאמי תעשה מספיק בשביל פלייאוף, לדעתי זה גם ייגמר בטופ 6. ברוקלין זאת רכבת הרים (ושדים), אבל אחת כזאת שבסוף תיגמר ככל הנראה בפלייאוף. אני מאמין גם יותר בראפטורס ובניקס מאשר בפייסרס. כלומר אצלי הם מדורגים בגאון במקום ה-10 מבחינת סיכוי פלייאוף, בצוותא עם וושינגטון ושיקגו.

רק עכשיו ראיתי את ההודעה.

עובדתית, נכון שלפייסרס היה לוח קל יחסית וחובת ההוכחה עליהם.

אבל הניתוח שלך, עקרונית, לוקה בכשל בסיסי. אתה כל הזמן מדבר, במילים כאלה ואחרות, על "לא הוכיחו ולא הראו". זה בדיוק הכשל שליווה אותך בטענה שהסלטיקס לא קונטנדרים בעונה שעברה. אתה מסתכל על העבר ומנתח את ההווה בלי לקחת בחשבון שיש עונה שבה דברים מתחברים ופורצים. אם היו מדברים איתך במהלך עונת האליפות הראשונה של הווריירס על סיכויי האליפות שלהם, היית מסביר שסטף לא באמת בטופ ודריימונד לא הראה שהוא מחומר של קונטנדר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 11:00 am 
מנהל פורום

מייל סטון רבע עונה, נשמע כמו הרבה, אבל טריקי במובן שהוא קטן מספיק לטעויות שנובעות מחוק המספרים הקטנים
בוסטון למשל הפסידה 4 משחקים אבל רק לשתי קבוצות

מתוך 6 הנצחונות של הלייקרס, רק 2 איכותיים, מה שאומר שאין באמת שיפור בקבוצה אלא הרחבת המדגם

רצף ההפסדים של יוטה (4 ברצף, 7 הפסדים מתוך 9 המשחקים האחרונים) כמעט כל ההפסדים היו צמודים ויכלו להגמר לפה ולשם, מה שאומר שיש הסתברות סטטיסטית גבוהה שזה יתיישר אם לא יהיה שינוי קיצוני בסגל. בכלל יוטה הפסידה רק משחק אחד ביותר מ10 נק העונה. ואם מסתכלים על ה game flow של ההפסדים שלהם רואים שמדובר במשחקים עם החלפת הובלה שלא הוכרע לפני הדקות האחרונות ממש. כמו כן היא הייתה הקבוצה הראשונה בליגה שהגיעה ל10 ניצחונות, ב40 שנה האחרונות רק קבוצה אחת שהגיעה ראשונה ל10 לא עשתה פלייאוף. אז כנראה שנראה שיפור מהתקופה האחרונה

מילה על המשחק שראית אתמול, ברבע הראשון היה נראה כאילו שטורנטו לא יכולה לקנות סל לא משנה מה בהינתן חסרונם של בארנס וסיאקם, זה נשמע הגיוני.
ואז הגיעו פה ושם סלים קשים ומכוערים של בושיי ששמרו את טורנטו במשחק, קצת בתוך הרבע השני זה התרחב מבושיי לונוליט ואנונבי ויחד עם מדיניות "בואו נחנוק את לוקה וניתן לאחרים לנצח" זה הביא לרבע שני עם תוצאה סופר צמודה, הפרידה החלה בחצי השני כשטורנטו מראה הגנה בת זונה.
שורה תחתונה?
1. אני מחבב את טורנטו ומבואס מהקיץ של דלאס, אז התוצאה הסופית שמחה אותי
2. קבוצות נוראיות לצפיה בבוטם 5 של הליגפאס שלי.
3. אף פרוספקט לא היה על הפרקט אתמול וזה הורג את אחד הדברים הכי כיפיים בכדורסל, שזה לעקוב אחרי התפתחות של שחקנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 11:02 am 
מנהל פורום

ועוד מילה לעמוס
צריך לראות כמה משחקים של אינדי בשביל להבין שהליברטון ומת'ורין הם "על באמת" יש מצב שהיא עוקפת את הפיסטונס בתור קבוצת העתיד של המזרח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 11:17 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

אבל הניתוח שלך, עקרונית, לוקה בכשל בסיסי. אתה כל הזמן מדבר, במילים כאלה ואחרות, על "לא הוכיחו ולא הראו". זה בדיוק הכשל שליווה אותך בטענה שהסלטיקס לא קונטנדרים בעונה שעברה. אתה מסתכל על העבר ומנתח את ההווה בלי לקחת בחשבון שיש עונה שבה דברים מתחברים ופורצים. אם היו מדברים איתך במהלך עונת האליפות הראשונה של הווריירס על סיכויי האליפות שלהם, היית מסביר שסטף לא באמת בטופ ודריימונד לא הראה שהוא מחומר של קונטנדר.

קודם כל נתייחס לסלטיקס של העונה שעברה. הניתוח שלי של הסלטיקס לא היה על העבר, אלא על כל העונה שעברה, כולל החצי הראשון החלש שלהם. אני לא השתכעתי שהסלטיקס של החצי השני לא קשורים לאלו של החצי הראשון ולכן הייתי סקפטי. טעיתי. הבאתי גם את תוצאות העבר שלהם, כדי לתמוך בכך. אבל הבסיס היה העונה המפוצלת שעברה הסלטיקס וזה שלא ידעתי מי הסלטיקס האמיתיים.
במקרה הנוכחי אני לא מסתכל על העבר, גם בהודעה שלי התייחסתי להווה וזה לסגל של אינדיאנה, שבעיני הוא ממש לא טוב וממש לא סגל של קונטנדרים וכמובן גם ללו"ז הקל של התקופה הטובה. על אותו טיקט אני יכול להגיד שאתה מאד מאד מושפע תוצאות עכשוויות ובונה תיאוריות עליהן ושבטח כשבפתיחת העונה שעברה הוויזארדס הובילו את המזרח עם 3-10 התייחסת אליהם כקונטנדרים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 12:05 pm 
Senior

קצת בהקשר של הדברים שגם אוריאל וגם עמוס כתבו כאן - מעניין להסתכל בשלב הזה של העונה על שני דברים - הStrength of schedule והמאזנים של הקבוצות מול קבוצות של מעל ומתתחת מאזן של 50%.
https://www.espn.com/nba/standings/_/view/expanded
http://www.espn.com/nba/stats/rpi/_/sort/SOS
כמה נקודות מעניינות שעולות משם:
* קבוצות עם מאזנים חיוביים נגד הקבוצות של ה50%+: בוסטון (8-2), מילווקי (6-3) ופילדלפיה (7-6) במזרח. במערב: פיניקס (9-4), דנבר (5-4) ובאופן מפתיע, יוטה עם 9-7, שזה לא רק מאזן חיובי, אלא גם הרבה יותר משחקים כאלו משאר הקבוצות שעונות על ההגדרה.
* הלייקרס עם 5-0 על החלשות לעומת 2-11 עלוב מול החזקות, בדומה למה שאוריאל כתב. קליבלנד עם 7-0 על החלשות אבל רק 5-7 מול החזקות. וגם סקרמנטו חכמה על חלשות עם 7-1, אבל רק 3-7 מול החזקות.
* יוסטון ומיאמי עם 17 משחקים מול קבוצות עם מאזן חיובי ורק 2 ו-3 משחקים, בהתאמה, מול קבוצות עם מאזן שלילי. אפשר אולי לצפות משתיהן לשפר מאזנים בקרוב.

* אינדיאנה באופן ספציפי אחת מ4 קבוצות ששיחקו 11 משחקים מול קבוצות עם מאזן שלילי (אף קבוצה לא שיחקה יותר), ומחזיקה במאזן 8-3 במשחקים האלו, מנגד 3-4 במשחקים מול קבוצות במאזן חיובי.
* הפייסרס מחזיקים גם בלו"ז הכי קל עד עכשיו - רק 45.6% משוקלל ליריבות שהם התמודדו מולן. לשם ההשוואה הקבוצה עם הלו"ז הכי קשה רחוקה רק 3.2% מנקודת האמצע של ה50.0. הלוז של אינדי קל באופן די חריג בשלב הזה.
* מצד שני, זה לא בהכרח אומר שהלו"ז עוד ממש ממש יתנקם מהם בעתיד - לפי טאנקתון הלו"ז המצופה להם הוא השישי הכי קשה בליגה עם מאזן משוקלל של 51.1%.
על משקל דומה - לבוסטון צפוי הלו"ז הכי קל עד הסוף, למרות שעד עכשיו הם התמודדו עם לו"ז מאוזן לגמרי. כלומר - השונות בקושי של הלו"ז היא לא רק תוצאה של סידור המשחקים בפתיחה ובסופו של דבר כמובן שהקבוצות לא מתמודדות עם לו"ז זהה ברמת הקושי. בהינתן כל הנתונים שיש עד עכשיו, דרך אגב, יכול להיות שלהמר על בוסטון ראשונה בסוף העונה הסדירה זה כסף די קל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 12:39 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:

מה שכתבתי זה שלא הייתי מזלזל אפילו בפייסרס בהתמודדות על המזרח, ונימקתי את זה במונחי כדורסל. אתה גילגלת עיניים וסיפרת את מי אתה מחבב.

מה שכתבתי הוא שלמרות שאני מחבב את השניים, אני לא מאמין בסיכוי של אינדי לקחת אליפות העונה.

מילא היית כותב שיש לקבוצה עתיד ורוד (מסכים) אבל הטייק שלך מופרך לגמרי.

קצת מוזר לנמק את זה מרוב שזה לא קשור לכלום ובכל זאת:
1. הליבורטון נהדר אבל הוא עוד לא ברמת סופרסטאר.
2. מת'ורין הוא רוקי אחרי הכל. מעטים הרוקיז שמככבים בפלייאוף בעונה הראשונה שלהם עד כדי כך שהם סוחפים את הקבוצה שלהם להישגים ממשיים.
3. מיילס טרנר הוא אחלה שחקן אבל מפוקפק קצת ככוכב שני/שלישי.

יש עניין של בשלות כשמגיעים לגמר הליגה (שבא לידי ביטוי לרוב בגילאים של הכוכבים). אינדי לא שם.
בקיצור, אשמח להתערב שהם לא מגיעים השנה לגמר הליגה :)

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך א' נובמבר 27, 2022 12:54 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 12:40 pm 
Junior

אם אני מבין, החוזקה של הלו"ז נקבעת לפי המאזנים של הקבוצות השנה. נראה לי קצת בעייתי להשתמש בנתון של חוזק הלו"ז כשאנחנו יחסית מוקדם לתוך העונה (רבע עונה), כי זה יוצר טיעונים מעגליים. לצורך העניין יוטה משחקת מול יריבות חלשות, היא מנצחת הרבה ואז קבוצות ששיחקו מולה מקבלות לו"ז חזק. זה הולך ומתיישר ככל שהעונה מתקדמת, נראה לי שאמצע השנה זה זמן טוב להתחיל להסתכל על זה.
אפשר אולי להסתכל על דברים שהם יותר אקסוגניים, כמו כמות משחקי חוץ.
אפשר היה להשתמש בחוזקה יחסית של הקבוצות בשנה שעברה. זה נכון שיכולות להיות קפיצות משמעותיות, אבל די ברור שמי שמשחק השנה מול דנבר וגולדן סטייט קיבל לו"ז יותר קשה מאשר מול דטרויט ויוסטון. גם זה לא מושלם כי יש שינוים משמעותיים בקיץ, אבל אפשר אולי לשקלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 12:57 pm 
Senior

אני מניח שהנתון הזה מחושב ללא המשחקים נגד הקבוצה עצמה.
כלומר אם יוטה היו משחקים רק נגד קבוצות שניצלו את כל המשחקים שלהן אבל הפסידו ליוטה, הsos של יוטה היה 100%.

בכל מקרה בין אם אני צודק או טועה, אני מסכים שזה עשוי להיות בעייתי בשלב מוקדם של העונה, כי נגיד מי ששיחקה פעמיים נגד אינדיאנה כאילו קיבלה לוז קשה, אבל אולי אינדיאנה נחשבת חזקה כי הלוז שלהם היה קל וכו'.
אני כן חושב שרבע עונה זה כבר מדגם שכן יכול להיות מספיק טוב כדי לומר משהו ביחס לשאר העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 1:15 pm 
Junior

stavs כתב:
אני מניח שהנתון הזה מחושב ללא המשחקים נגד הקבוצה עצמה.
כלומר אם יוטה היו משחקים רק נגד קבוצות שניצלו את כל המשחקים שלהן אבל הפסידו ליוטה, הsos של יוטה היה 100%.

בכל מקרה בין אם אני צודק או טועה, אני מסכים שזה עשוי להיות בעייתי בשלב מוקדם של העונה, כי נגיד מי ששיחקה פעמיים נגד אינדיאנה כאילו קיבלה לוז קשה, אבל אולי אינדיאנה נחשבת חזקה כי הלוז שלהם היה קל וכו'.
אני כן חושב שרבע עונה זה כבר מדגם שכן יכול להיות מספיק טוב כדי לומר משהו ביחס לשאר העונה.

כן, אני די בטוח שמנכים את המשחקים מול הקבוצה עצמה, אבל כמו שאמרת, זה יכול להטעות.
קשה להגיד אם רבע עונה מספיק או לא.
בכל מקרה, אני טוען שאפשר לשפר את החישוב שהוא קצת בעייתי - כמו לקחת בחשבון תוצאות של שנה שעברה. עוד משהו שאפשר לעשות זה להסתכל על הטרנד של הקבוצות. נחזור שוב ליוטה כדוגמא, יש לה מאזן 12:10 והיא 8 במערב, אבל היא עם 4 הפסדים רצופים, אז המיקום שלה צריך להיות קצת יותר נמוך. לא אבסולוטי אבל איזהשהוא שקלול בין מאזן לטרנד של המשחקים האחרונים. דוגמא הפוכה זה הלייקרס, שכרגע בטרנד חזק יותר מהמיקום האבסולוטי שלהם.
אני גם לא יודע אם החוזקה של המאזנים מתעדכנת בהתאם למאזנים של הקבוצות שניצחת / הפסדת. כלומר אם יוטה ניצחה 12 משחקים אבל רובם מול קבוצות שהמאזן שלהם חלש, האם זה מתוקן למטה. גם פה זה יכול להיות קצת מעגלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 2:24 pm 
Hall of Famer

הקפיצה של מיילס טרנר השנה מאוד משמעותית, האיש תמיד היה חוסם מדהים, אבל העונה הוא קפץ דרמטית באחוזי השדה, וזה מתבטא בקפיצה מ-12-13 נק' למשחק ברוב העונות ל-19 העונה, הוא גם קולע הכי הרבה שלשות פר משחק (1.6 לעומת 1.4-1.5 בשלושת העונות האחרונות) למרות שהוא ירד בכמות הניסיונות, העונשין קפץ מ-~75% ליותר מ-80% וגם הריבאונד בעליה משמעותית מ-6-7 בעונות האחרונות ליותר מ-8, והוא עושה את כל זה בלי עליה בדקות שלו. כנראה שההגעה של הליברטון עשתה לו ממש טוב. אם הוא יתמיד בזה, מדובר בפקטור מאוד משמעותי להצלחה של אינדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 3:06 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
OKC מפסידה ליוסטון. ל-OKC יש המון צעירים שכרגע לפחות לא מוכיחים את עצמם (אם כי צריך לתת להם זמן).

איך אפשר לקבוע מראש ש"זה לא מספיק"?
SGA יכול להפוך בעוד כמה שנים לאחד מהשחקנים הטובים בליגה (נניח טופ 5? טופ 10?) - יש עוררין על כך?
הולמגרן, עד להודעה חדשה (פציעות נוספות למשל), הוא לכל הפחות "חומר לאולסטאר" (ובכל מקרה, בסיכוי גבוה מאוד - הבחירה הבאה שהם ישיגו אפילו אם יעשו טנקינג יחסי, תהיה שחקן פחות "מבטיח" מהולמגרן עצמו - ככה אומרת ההסתברות, אפילו אם צפוי דראפט חזק יותר).
גידי הוא שחקן מיוחד (מבחינת סקילס ומימדים) שכבר בגיל 20 תורם 6-7-15.

אולי הקבוצה המרשימה ביותר ב-NBA בשנה האחרונה (יש שיגידו הרי גם במהלך חצי העונה הקודמת, כולל הפלייאוף) היא בוסטון, שבנויה על טייטום (שהיה שחקן של 15 נקודות למשחק בעונתו השנייה בליגה, לפני קפיצה אדירה ל-23 בעונה השלישית), ובראון (שעשה את הקפיצה רק בעונה הרביעית מ-13 נקודות ל-20.3). אמנם השניים הנ"ל שיחקו מההתחלה בקבוצות חזקות (מה שמטבע הדברים מגביל את הדקות והכדורים שמגיעים להם לידיים), אבל אני לא חושב שיש ספק ש-SGA יכול לספק מספרים נהדרים (גם אם לא את הנוכחיים שלו) בקבוצת צמרת.
רוצה לומר - איזו אינדיקציה יש לנו שה-Core שיש לאוקלהומה הוא נניח פחות ממה שיש לבוסטון?
השוואות אחרות של "קבוצות שעלו לאחרונה" הן קצת יותר קשות כי לך תשווה את SGA לאיזה פריקים כמו אמביד/יוקיץ'/יאניס, אבל כשמסתכלים על הצלעות השנייה והשלישית בקבוצה הללו - אני לא חושב שלאוקלהומה יש במה להתבייש (כמובן שהכל היפותטי, אבל ברמת הספקולציה של שחקנים צעירים ומה שראינו מהם בליגה, גידי בפרט).
קל וחומר שיש להם יותר בחירות דראפט מסביב בשנים הקרובות (מכל קבוצה בהיסטוריה בערך...), כך שאפרופו דוגמת בוסטון - למצוא את ה"וויליאמסים" המשלימים - הם בהחלט יכולים (ואת חלקם כבר אולי יש להם, דורט "על תקן סמארט" וכו'). עוד בחירה יחסית גבוהה הם יכולים לקבל גם מבלי לעשות דבר - למשל יוסטון בקיץ 24 (מוגנת 1-4 בלבד), או בחירות לא מוגנות מהקליפרס (באם במקרה יקרסו).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 3:46 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
Att כתב:

איך אפשר לקבוע מראש ש"זה לא מספיק"?
SGA יכול להפוך בעוד כמה שנים לאחד מהשחקנים הטובים בליגה (נניח טופ 5? טופ 10?) - יש עוררין על כך?
הולמגרן, עד להודעה חדשה (פציעות נוספות למשל), הוא לכל הפחות "חומר לאולסטאר" (ובכל מקרה, בסיכוי גבוה מאוד - הבחירה הבאה שהם ישיגו אפילו אם יעשו טנקינג יחסי, תהיה שחקן פחות "מבטיח" מהולמגרן עצמו - ככה אומרת ההסתברות, אפילו אם צפוי דראפט חזק יותר).
גידי הוא שחקן מיוחד (מבחינת סקילס ומימדים) שכבר בגיל 20 תורם 6-7-15.

אולי הקבוצה המרשימה ביותר ב-NBA בשנה האחרונה (יש שיגידו הרי גם במהלך חצי העונה הקודמת, כולל הפלייאוף) היא בוסטון, שבנויה על טייטום (שהיה שחקן של 15 נקודות למשחק בעונתו השנייה בליגה, לפני קפיצה אדירה ל-23 בעונה השלישית), ובראון (שעשה את הקפיצה רק בעונה הרביעית מ-13 נקודות ל-20.3). אמנם השניים הנ"ל שיחקו מההתחלה בקבוצות חזקות (מה שמטבע הדברים מגביל את הדקות והכדורים שמגיעים להם לידיים), אבל אני לא חושב שיש ספק ש-SGA יכול לספק מספרים נהדרים (גם אם לא את הנוכחיים שלו) בקבוצת צמרת.
רוצה לומר - איזו אינדיקציה יש לנו שה-Core שיש לאוקלהומה הוא נניח פחות ממה שיש לבוסטון?
השוואות אחרות של "קבוצות שעלו לאחרונה" הן קצת יותר קשות כי לך תשווה את SGA לאיזה פריקים כמו אמביד/יוקיץ'/יאניס, אבל כשמסתכלים על הצלעות השנייה והשלישית בקבוצה הללו - אני לא חושב שלאוקלהומה יש במה להתבייש (כמובן שהכל היפותטי, אבל ברמת הספקולציה של שחקנים צעירים ומה שראינו מהם בליגה, גידי בפרט).
קל וחומר שיש להם יותר בחירות דראפט מסביב בשנים הקרובות (מכל קבוצה בהיסטוריה בערך...), כך שאפרופו דוגמת בוסטון - למצוא את ה"וויליאמסים" המשלימים - הם בהחלט יכולים (ואת חלקם כבר אולי יש להם, דורט "על תקן סמארט" וכו'). עוד בחירה יחסית גבוהה הם יכולים לקבל גם מבלי לעשות דבר - למשל יוסטון בקיץ 24 (מוגנת 1-4 בלבד), או בחירות לא מוגנות מהקליפרס (באם במקרה יקרסו).

אתה צודק שאין לדעת.
אני לא חושב שיש להם מספיק (לא רואה שם סופרסטאר) אבל בכל מקרה יש כאן סימן שאלה גדול וזה ברור.
כשיש לך סימן שאלה לגבי האפסייד, אתה עדיין במוד צבירת נכסים. יש לאוקלוהומה סיטי עוד הזדמנות אחת אחרונה בריצה אחורה הזו לבחירה גבוהה כאשר בתכל'ס הדבר היחיד שמפריד הוא שאי. זה קורץ מדי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 4:41 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
הקפיצה של מיילס טרנר השנה מאוד משמעותית, האיש תמיד היה חוסם מדהים, אבל העונה הוא קפץ דרמטית באחוזי השדה, וזה מתבטא בקפיצה מ-12-13 נק' למשחק ברוב העונות ל-19 העונה, הוא גם קולע הכי הרבה שלשות פר משחק (1.6 לעומת 1.4-1.5 בשלושת העונות האחרונות) למרות שהוא ירד בכמות הניסיונות, העונשין קפץ מ-~75% ליותר מ-80% וגם הריבאונד בעליה משמעותית מ-6-7 בעונות האחרונות ליותר מ-8, והוא עושה את כל זה בלי עליה בדקות שלו. כנראה שההגעה של הליברטון עשתה לו ממש טוב. אם הוא יתמיד בזה, מדובר בפקטור מאוד משמעותי להצלחה של אינדי.

מעבר להליבורטון, יש שני משתנים נוספים חשובים:
שנת חוזה + קרלייל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 4:52 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
rony כתב:

מעבר להליבורטון, יש שני משתנים נוספים חשובים:
שנת חוזה + קרלייל

זה מדהים כמה קלישאתי אתה מצליח להיות בכל הודעה. "שנת חוזה" לא מסבירה קפיצה כלכך משמעותית ביכולת. העובדה שהוא בריא, מנוסה יותר, נהנה מקו אחורי מצוין וכן יש לו גם מאמן טוב מאחוריו, אלה הסיבות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 4:54 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:

מה שכתבתי הוא שלמרות שאני מחבב את השניים, אני לא מאמין בסיכוי של אינדי לקחת אליפות העונה.

מילא היית כותב שיש לקבוצה עתיד ורוד (מסכים) אבל הטייק שלך מופרך לגמרי.

קצת מוזר לנמק את זה מרוב שזה לא קשור לכלום ובכל זאת:
1. הליבורטון נהדר אבל הוא עוד לא ברמת סופרסטאר.
2. מת'ורין הוא רוקי אחרי הכל. מעטים הרוקיז שמככבים בפלייאוף בעונה הראשונה שלהם עד כדי כך שהם סוחפים את הקבוצה שלהם להישגים ממשיים.
3. מיילס טרנר הוא אחלה שחקן אבל מפוקפק קצת ככוכב שני/שלישי.

יש עניין של בשלות כשמגיעים לגמר הליגה (שבא לידי ביטוי לרוב בגילאים של הכוכבים). אינדי לא שם.
בקיצור, אשמח להתערב שהם לא מגיעים השנה לגמר הליגה :)

ה"טייק" שלי היה שאי אפשר לזלזל באינדיאנה במאבק על המזרח. אתה חושב אחרת אז סבבה, הטיעונים שלך כרגיל רדודים, קלישאתיים ומעגליים להפליא. אותו תמהיל עבש וחסר משמעות של מי סופרסטאר ומי כוכב. שעמום המחץ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 4:56 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:

קודם כל נתייחס לסלטיקס של העונה שעברה. הניתוח שלי של הסלטיקס לא היה על העבר, אלא על כל העונה שעברה, כולל החצי הראשון החלש שלהם. אני לא השתכעתי שהסלטיקס של החצי השני לא קשורים לאלו של החצי הראשון ולכן הייתי סקפטי. טעיתי. הבאתי גם את תוצאות העבר שלהם, כדי לתמוך בכך. אבל הבסיס היה העונה המפוצלת שעברה הסלטיקס וזה שלא ידעתי מי הסלטיקס האמיתיים.
במקרה הנוכחי אני לא מסתכל על העבר, גם בהודעה שלי התייחסתי להווה וזה לסגל של אינדיאנה, שבעיני הוא ממש לא טוב וממש לא סגל של קונטנדרים וכמובן גם ללו"ז הקל של התקופה הטובה. על אותו טיקט אני יכול להגיד שאתה מאד מאד מושפע תוצאות עכשוויות ובונה תיאוריות עליהן ושבטח כשבפתיחת העונה שעברה הוויזארדס הובילו את המזרח עם 3-10 התייחסת אליהם כקונטנדרים.

אזהו שמעולם לא התייחסתי לויזארדס כקונטנדרים, ואתה ממש התמדת עד שלב מתקדם מאד בטענה שלך שהסלטיקס לא קונטנדרים, וחלק ניכר מהטענה שלך היה על אלה ש"לא הוכיחו".

אבל עזוב. יש לנו את אינדיאנה, אני חושב משהו, אתה חושב אחרת. נראה בסוף העונה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 5:06 pm 
Hall of Famer

יכול להיות שמעולם לא התייחסת לוויזארדס כקונטנדרים, בדיוק כפי שיכול להיות שאני מעולם לא הסברתי משהו על הווריירס בעונת האליפות הראשונה שלהם. זאת בעיה עם הנחות, לא?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki, uriel17, עופר האדום ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: