Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:
יכול להיות שמעולם לא התייחסת לוויזארדס כקונטנדרים, בדיוק כפי שיכול להיות שאני מעולם לא הסברתי משהו על הווריירס בעונת האליפות הראשונה שלהם. זאת בעיה עם הנחות, לא?
אבל כן הסברת על הסלטיקס והנימוק שלך היה, בין היתר, "לא הוכיחו" וזה בעצם מה שאתה טוען על אינדיאנה. אז כשאתה טוען ש"לא הוכיחו" זה פרמטר חשוב, איך חשבת אחרת על הווריירס? זה לא תקף לצד השני, כי אני לא מניח שאם לא הוכיחו אז לא יוכיחו.
אתה לא באמת קורא אותי, אתה מחליט בשבילי. אז אני אצטט את עצמי -
עמוס לב כתב:
נסחפת לגמרי לגבי אינדיאנה. בוא נשים קצת דברים יותר בפרופורציה. פתחו את העונה בינוני עד חלש עם 3 ניצ' בשמונת המשחקים הראשונים ואז פצחו בתקופה מצויינת של 8 ניצ' מתוך 10 המשחקים האחרונים. אבל ההרגשה שלי שהמאזן הטוב הוא פועל יוצא של היריבות, לא פחות מאשר מהיכולת. מיאמי המאכזבים ועוד ללא באטלר, טורונטו הפצועים, שארלוט, יוסטון, אורלנדו (פעמיים), שלושתן מהחלשות ביותר בליגה (בצוותא עם הפיסטונז) מהווים 6 ניצחונות מהתקופה הטובה. עוד ניצחון טוב בבית מול ניו אורלינס שהייתה בהרכב מלא והלילה מול הנטס, שבתקופה טובה. תוסיף לכך שמתוך 10 המשחקים, 8 היו משחקי בית (שארלוט ויוסטון בחוץ).
גם הסגל לא בדיוק צועק קונטנדרית. הליברטון משחק טוב מאד אבל למרות הההבטחות של יובל, הוא עדיין לא באמת בצמרת הרכזים בליגה ועדיין לא ברור אם הוא יגיע לשם. כרגע הם עם 4 שחקני כדורסל בחמישיה. החמישי הוא איזה נו וואן שפעם קוראים לו נייסמית', פעם ניימבהארד, פעם אייזיאה ג'קסון. גם הפאוור פורוורד, ג'יילן סמית' לא בדיוק מהחומר של קונטנדרים, למרות שהוא מראה רוח חיים שלא ידענו שיש לו כזאת בפיניקס. מה שהולך להם טוב זה כמובן הליברטון והיכולת המעודדת של מתו'רין וריק קרלייל שבעיני הוא באמת אחד המאמנים הטובים בליגה.
אינדיאנה כרגע נראים טוב, אבל אני ממש לא יכול להגיד שהם קבוצת פלייאוף מובהקת. בכיף יכול לראות אותם גם מחוץ לעשיריה. מי כן מובהקות? כמובן 3 הראשונות במזרח - בוסטון, מילווקי, קליבלנד. פילי תהיה בפלייאוף (למעט פציעה ארוכה מאד לאמביד) ואטלנטה. מבין הבאות בתור, אני מאמין שמיאמי תעשה מספיק בשביל פלייאוף, לדעתי זה גם ייגמר בטופ 6. ברוקלין זאת רכבת הרים (ושדים), אבל אחת כזאת שבסוף תיגמר ככל הנראה בפלייאוף. אני מאמין גם יותר בראפטורס ובניקס מאשר בפייסרס. כלומר אצלי הם מדורגים בגאון במקום ה-10 מבחינת סיכוי פלייאוף, בצוותא עם וושינגטון ושיקגו.
אז טענתי שהמאזן מטעה בגלל חולשת היריבות. טענתי שהשחקן החמישי לא ברמה. טענתי שהפאוור פורוורד לא חומר של קונטנדרית. חוסר האמון שלי התבסס על הערכת יכולת הסגל ועל חוזק הלו"ז. על מה אתה מתבסס עם ההערכה שאינדי קונטנדרית?
כמובן שהטענה על הווריירס תקיפה בדיוק כמו הטענה שלי על הוויזארדס. יכול להיות שאחרי שליש עונה לא ממש החזקתי מהווריירס. בסוף העונה המצב מן הסתם נראה אחרת, הווריירס עשו מספיק בשביל להיחשב כקונטנדרים.