shmueliki כתב:
קרטמן כתב:
אם ניקח לדוגמא את רשימת הגדולים של הליגה שעשו בדה-רינגר קצת לפני הטרייד, דייויס במקום ה-12, נחשב לשחקן מעולה בשני הצדדים. מקום 11 דוראנט היה טרייד גרוע יותר, מקום 10 וומבי לא ריאלי, מקום 9 אדוארדס סורב, מקום 8 מיטשל פחות מתאים לדעתי ופחות צורך וספק גדול אם קליבלנד מפרקת את הקבוצה הנוכחית בשביל השכרה ברורה של לוקה, 7 לברון אין היגיון, 6 סטפ אין היגיון ולא ריאלי, 4 טייטום לא ריאלי, 3 יאניס סורב, 2 שיי לא ריאלי, 1 יוקיץ' לא ריאלי.
אז שוב, לא מסכים עם ההחלטה להיפרד, ולא מסכים עם ההחלטה לקחת את החבילה הצנועה הזו מהלייקרס, אבל אני יכול להבין את המחשבה ואת ההיגיון שדייויס הוא האופציה הטובה ביותר על השולחן.
זה אולי נכון (כי אפשר להתווכח מהו ה"פרמטר" בו דיוויס במקום ה-12 בליגה, והאם זה כולל מצב בריאות, גיל, מצב חוזי וכו' - באמת שאיני יודע) ברמת השחקן הבודד, אבל האם דאלאס לא יכלה להשיג צמדי שחקנים (אפילו מאותה הקבוצה, ברור שאפשר דרך טרייד משולש להתפרע ולייצר כל דבר בערך רעיונית) שהיו מובילים אותה בטווח הקצר (ובוודאי עם סיכוי טוב יותר בטווח הארוך) פוטנציאלית יותר מאשר רק דיוויס?
למשל (כמובן אין לי מושג אם הקבוצות הנ"ל היו מסכימות לכך):
ברונסון וברידג'ס (או ג'וש הארט) מהניקס
באנקרו וגנר מאורלנדו (וצריך עוד העברות כדי לסדר אצל אורלנדו את השכר בעונה הנוכחית אני מניח)
בארנס וקוויקלי מטורונטו
ואן-וליט (רק לעונה הנוכחית בשביל החוזה) ושנגון (בן 22, חוזה קיים לעוד 5 שנים) מיוסטון
דז'ונטה מארי, טרוי מרפי והרב ג'ונס מניו-אורלינס
כמובן חלק מהשיקול כאן זה לקלוט שחקנים יחסית צעירים (וכך גם להכין את הקבוצה לתקופה שאחרי קיירי), ולחלק מהקבוצות הנ"ל יש גם בחירות מעניינות להציע (בניגוד ללייקרס).
אני אישית לא אוהב אף צמד שהעלית פה (חוץ מאורלנדו) ולא חושב שהם היו עוזרים במשהו לדאלאס, וכן, עדיין הייתי מעדיף כל הצעה פה על העסקה שהם עשו עם הלייקרס. שורה תחתונה מה שכתבתי זה שההיגיון המקצועי עקום מבחינתי - אבל אפשר להבין את ההיגיון.
לגבי אורלנדו, לא מאמין שהם נותנים שני צעירים מוכשרים כאלה, שנעולים על חוזה ארוך, תמורת מה שברור תהיה השכרה לעונה וחצי של לוקה, כשברור שהם לא שווים אפילו גמר מזרח בסגל שהיה לצידו.
דניאל כתב:
shmueliki כתב:
דווקא זה שהם לא "סחטו" את הלייקרס (ובכך הגדילו משמעותית את סיכויי ריצת הפלייאוף של הלייקרס בשנים הקרובות, עדיין עם לברון) זה עוד ראייה נסיבתית לתיאוריות שהמטרה הייתה לחזק את המותג של הליגה ו/או את הלייקרס (כמובן יש קשר בין השניים).
זה ביזיון ענק מדי מכדי שזה יהיה נכון. ברור שלליגה יש אינטרס שחזק את המותג, לכן איכשהו הייתי מאמין אם זה משהו שהליגה הייתה עושה, אבל שדאלאס תירה לעצמה ברגל כדי לקבל ערך גבוה יותר לליגה, שם היא אחת מ-30 פרנצ'ייז? לא נשמע הגיוני. אגב, דווקא כשרצו לחזק את הלייקרס הליגה התנגדה (הטרייד על כריס פול).
אני גם לא מבין את השיקולים של האם היה חותם על חוזה או לגבי המצב הרפואי שלו. קודם כל, אם יש לך כוכב כזה אתה הולך עליו ומתעלם מאופציה שיעזוב או יפצע. יש לו אינטרס חזק להשאר בקבוצה - גם כלכלית (מקבל סופר מקס) וגם מבחינת המורשת שלו בתור מי שהביא את הקבוצה שבחרה בו לאליפות (תראו כמה שיט לברון קיבל על העזיבה למיאמי, וכמה גדולה נחשבת האליפות בקליבלנד). גם הסיכוי שיפצע או שיקרוס גופנית זה משהו כל כך ערטילאי שאני לא חושב שהוא באמת נכון. הנטס החתימה את דוראנט (שהיה מבוגר בהרבה) אחרי שכבר נפצע באכילס, מתוך הבנה שאם יש לך אפשרות לקבל שחקן כמוהו ל-3 שנים אתה לא מוותר, גם בסיכון שהוא לא יחזור לעצמו.
התייחסו כבר לעובדה שיכלו לקבל יותר. הבעיה היא גם שגם בתרחיש אופטימי בלי פציעות של דיוויס וקיירי, זו לא באמת קבוצה שהיא קונטנדרית. לכן היה נכון יותר ללכת על שחקן צעיר יותר + בחירות וללכת לריבילד. מי שעשה את זה בצורה מיטבית זה אוקייסי עם הטרייד על ג'ורג', גם המון בחירות וגם שחקן צעיר, שגם אם לא ידעו שיהיה כזה גדול (ולא ידעו), היה פוטנציאל די משמעותי. עם דיוויס וקיירי התקרה שלך היא גמר מערב ל-2-3 שנים וזהו, וגם זה אופטימי. ופה מדובר על לוקה, לא על פול ג'ורג', מניח שיכלו לקבל הרבה מאד שחקנים עם אפסייד משמעותי.
בתקופה שהליגה פסלה את עסקת פול המותג של הליגה לא היה בקרשים כמו היום, לא היה משבר עם גופי השידור ששילמו סכום שיא וראו מיד אחכ את הרייטינג צונח בעשרות אחוזים ויחד איתו את ההכנסות שלהם מפרסומות וכו׳.
ההנחה בתיאוריה הזאת היא לא שדאלאס בחרה לעזור לליגה ולעצמה כחלק מבעלי הליגה מתוך יוזמה פרטית שלה - כתבת ש-״היית מאמין אם זה משהו שהליגה הייתה עושה״ - התיאוריה היא שהליגה דחפה/ביקשה מדאלאס לעשות את זה, ואם כך, כנראה שגם הובטחה לבעלים של דאלאס תמורה כלשהי. אולי עזרה מול הממשל בהקמת קזינו בדאלאס, אולי תמיכה במעבר לוגאס בבוא היום, לא יודע.
כל מה שכתבת אחרי המשפט הראשון מחזק את התיאוריה הנ״ל.
כמו שכתב שמואליקי בתגובה להודעה קודמת - זה שברור לכולנו שהלייקרס היו מסכימים לעסקה גם אם דאלאס היו דורשים להוסיף את ריבס+בחירת 31+זכויות החלפה עושה יותר היגיון לכך שדאלאס ניגשה לעסקה במטרה לחזק את הלייקרס מאשר שאת דאלאס מנהלים חבורת טמבלים שלא מבינים את הברור מאליו שכולנו מבינים.
זה לדעתי ״תער אוקאם״ קלאסי. ההסבר הפשוט ביותר הוא שיש פה משהו מאחורי הקלעים.