סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' אפריל 30, 2025 4:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 199 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: לוקה בלייקרס
הודעהפורסם: ד' פברואר 26, 2025 6:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
B.Grant44 כתב:
Att כתב:
ברור שלוקה יישאר בלייקרס.
למה שיילך מההזדמנות להוביל פרנצ'ייז אגדי בעיר מבוקשת?

ואין שום סיבה שהם לא יהיו קונטנדרית.
ברגע שיש לך את לוקה בסגל, אתה אוטומטית קונטנדרית.
הסיכוי שלהם לא גבוה כמובן (קבוצה חדשה, הגנה עם סימני שאלה) אבל הוא קיים.

מעניין, כי בשנים האחרונות שמענו כאן לא מעט על כמה שהמאבס פרנצ'ייז שלא הולך לשום מקום עם לוקה, לא באשמתו של לוקה דווקא, אלא בגלל שבנו סביבו בצורה בינונית.
אחרי הטרייד על פורזינגיס לפני שלוש שנים, הקונצנזוס פה קטל אותם, אולי נרגע קצת כשהם עשו גמר מערב.
שנה אח"כ, הביאו את קיירי אבל בסופו של דבר הלכו לטנקינג בשביל לשמור לעצמם בחירת טופ 10.

מה שבגדול משאיר לנו את ריצת הפלייאוף המוצלחת של עונה שעברה. הצלחה שלוקה אחראי ראשי לה כמובן, אבל לא היתה מגיעה ללא חיזוקים כמו וושינגטון, גאפורד ולייבלי, לצד קיירי כמובן.
עכשיו נראה אם הלייקרס יצליחו להתחזק באותה רמה. לא פוסל שזה יקרה, יהיו להם כמה חוזים מסתיימים החל מהקיץ הקרוב לעבוד איתם בעסקאות, ואת הנכסים שהם שמרו לעצמם הודות לביטול עסקת מרק וויליאמס.

ברגע שיש לך סופרסטאר, אתה אוטומטית קונטנדרית.
או לפחות פוטנציאל חזק לקונטנדרית עם תיקונים בקצוות.
לא יודע מי זה "שמענו כאן". אני כותב את זה באופן קונסיסטנטי במשך שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 07, 2025 12:21 pm 
מנהל פורום

חברים, עצרו הכל!
גיליתי את הסיבה האמיתית לטרייד וזה לא כל מיני קונספירציות למיניהן.
שמעתי רק עכשיו את הפודקאסט של האוזמן עם מתן אדלסון מלפני 3 חודשים. מסתבר שהוא אוהד לייקרס שרוף, מעריץ מושבע של קובי, שהיה רוצה שהלייקרס יצליחו השנה אבל לדעתו (נכון לתחילת דצמבר) אין להם סיכוי.
זה ההסבר הכי הגיוני לטרייד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 07, 2025 1:06 pm 
מנהל פורום

למה לא?
הרי דברים גדולים לא קורים בגלל סיבה אחת בלבד
אז הרצון להעביר את הפרנצ'ייז לוגאס אחרי שהרישיון לקזינו בדלאס כשל, נראה כמו המניע העיקרי והמשני הרצון לפרגן ללייקרס ועוד שיקולים משיקולים שונים
מה שבטוח טובת דלאס כמועדון כדורסל תחרותי, אין בסיפור וזה כבר סופי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 07, 2025 1:44 pm 
מנהל פורום

כן, לגמרי. חשבתי על זה אחר כך.
אגב, אם תחילה כתבתי את זה דיי בצחוק, אז ככל שהמשכתי להקשיב לפרק אני בטוח שזה נכון.
זאת אומרת כנראה שבאמת היה רצון של ניקו, מסיבותיו המפגרות יהיו אשר יהיו, להעיף אותו מדאלאס, אבל לא סתם הוא הועבר ללייקרס ומבלי שבאמת ניסו לקבל מחיר טוב יותר.
ובמקביל יש מצב שזה גם מתחבר לרצון כלשהו "לפרק" את דאלאס מנכסיה בגלל סיבות שלא קשורות לכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 08, 2025 5:52 am 
Freshman

ודים כתב:
אבל לא סתם הוא הועבר ללייקרס ומבלי שבאמת ניסו לקבל מחיר טוב יותר.

החלק הזה כבר די הופרך - הם ניסו להביא את יאניס ממילווקי ואת אנטוני אדוארדס ממינסוטה ורק אחרי שקיבלו תשובה שלילית הם פנו ללייקרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 08, 2025 1:18 pm 
מנהל פורום

קרטמן כתב:
ודים כתב:

החלק הזה כבר די הופרך - הם ניסו להביא את יאניס ממילווקי ואת אנטוני אדוארדס ממינסוטה ורק אחרי שקיבלו תשובה שלילית הם פנו ללייקרס.

אמממ... וזהו? כאילו אם מילווקי לא רוצים לתת את יאניס ומיניסוטה את אדוארדס אז נשאר להם רק דייויס? אין עוד שחקנים אחרים בליגה שהם היו רוצים והקבוצה השנייה הייתה מסכימה?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 08, 2025 2:12 pm 
Freshman

ודים כתב:
קרטמן כתב:
ודים כתב:

אמממ... וזהו? כאילו אם מילווקי לא רוצים לתת את יאניס ומיניסוטה את אדוארדס אז נשאר להם רק דייויס? אין עוד שחקנים אחרים בליגה שהם היו רוצים והקבוצה השנייה הייתה מסכימה?!

אני לא אומר שהמחיר היה טוב, רק שהאמירה "מבלי שבאמת ניסו לקבל מחיר טוב יותר" נשמע כמו משפט של היום שאחרי הטרייד, כשחשבנו שדאלאס דיברה אך ורק עם הלייקרס.
גם לי אין מושג איך הם הלכו על הטרייד הזה בלי לקבל מהלייקרס לכל הפחות גם את אוסטין ריבס, וגם אז הייתי חושב שזה טרייד רע מאוד לדאלאס.

אבל אם נעזוב בצד את הקונספירציות (שאני אישית כן מאמין לאחת מהן - שזאת עסקה שדאלאס עשתה לטובת הליגה לאור המשבר ברייטינג והפגיעה בגופי השידור השותפים, משמע לטובתה גם כן שכן היא אחת משלושים הבעלים של הליגה) - אפשר להתווכח על היכולות של דייויס, על עמידותו לפציעות וכו', אבל אני לא חושב שיש טרייד ריאלי שבו דאלאס הייתה שומרת על כוחה כקבוצה שמסוגלת על הנייר לקחת את המערב ולא היה מקבל קיטונות בוז דומות למה שהתרחש במציאות.
אם ניקח לדוגמא את רשימת הגדולים של הליגה שעשו בדה-רינגר קצת לפני הטרייד, דייויס במקום ה-12, נחשב לשחקן מעולה בשני הצדדים. מקום 11 דוראנט היה טרייד גרוע יותר, מקום 10 וומבי לא ריאלי, מקום 9 אדוארדס סורב, מקום 8 מיטשל פחות מתאים לדעתי ופחות צורך וספק גדול אם קליבלנד מפרקת את הקבוצה הנוכחית בשביל השכרה ברורה של לוקה, 7 לברון אין היגיון, 6 סטפ אין היגיון ולא ריאלי, 4 טייטום לא ריאלי, 3 יאניס סורב, 2 שיי לא ריאלי, 1 יוקיץ' לא ריאלי.
אז שוב, לא מסכים עם ההחלטה להיפרד, ולא מסכים עם ההחלטה לקחת את החבילה הצנועה הזו מהלייקרס, אבל אני יכול להבין את המחשבה ואת ההיגיון שדייויס הוא האופציה הטובה ביותר על השולחן.
אני גם מבין את ההיגיון לרצות לבנות תרבות של מועדון על עבודה קשה וחתירה להשתפרות ומצויינות ושאלה הערכים שאתה רוצה להנחיל לכל שחקן צעיר שנמצא ושיגיע למועדון, וקשה לעשות את זה כשהכוכב הגדול שלך חי בפומבי חיים לא ספורטיביים, ואני גם יכול להבין את ההיגיון בפחד מלתת חוזה סופרמקס לשחקן שחי חיים לא ספורטיביים ויש עליו יותר קילומטראז' כדורסל מכוכב נבא ממוצע בן 31.
לכן, בהחלט הגיוני לדעתי להעדיף את יאניס או אדוארדס על פניו. אבל זה היה הימור גדול, כי ברגע שניסית להעביר סופרסטאר כזה ושתי הקבוצות סירבו, הגשרים נשרפו. אי אפשר לשמור את זה בסוד מלוקה וסוכניו, אי אפשר לצפות שהוא ירצה להאריך חוזה, ואי אפשר לצפות שהוא ישחק עם חשק את שארית החוזה או שלא ידרוש טרייד בעצמו ובכך יוריד את הערך עוד יותר.
אז שוב, לא מסכים, אבל בסיטואציה שנוצרה, נראה שאי אפשר היה לקבל יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 08, 2025 7:23 pm 
Sophomore

אבל ברור שהיה אפשר לקבל יותר, אפילו בהנחה שדייוויס הוא מי שדאלאס רצתה. כתבת כבר שיכלו לדרוש את ריבס עם החוזה המצויין שלו. וכמובן שיכלו לדרוש גם את קנקט, הבחירה של הלייקרס ב-31, אופציה להחלפת בחירות בשנים הנותרות, ואולי אפילו עוד נכסי דראפט דרך קבוצה שלישית. אני חוזר שוב לשאלה: נניח שדאלאס הייתה אומרת שאו שהיא מקבלת את כל אלו או שאין עסקה, אתה באמת חושב שפלינקה היה מפוצץ את זה ומוותר על לוקה?

וגם למה שנחשוב שהגשרים כבר נשרפו ולכן לא הייתה לדאלאס ברירה אלא לקחת את העסקה הגרועה הזו? קודם כל, לא ברור שלוקה בכלל ידע שהוא מוצע למכירה. לפי כל הדיווחים הוא הופתע מאוד מכל העניין. אבל אפילו אם היה מגלה שהיו שיחות, זה בהכרח אומר שהוא ירצה לעזוב את הקבוצה מיוזמתו? אוקלהומה לפי דיווחים הייתה בשיחות לפני כמה שנים על דטרויט על שיי תמורת קייד ואולי עוד נכסים. לא ראיתי שזה גרם לשיי לשבור את הכלים. ולבסוף, נניח שלוקה כן היה שומע על השיחות, מתרגז ודורש טרייד באיזשהו שלב, עדיין מה בער לדאלאס? אפילו במצב עניינים כזה, הוא נכס ברמה שהיה אפשר לקבל עליו יותר ממה שקיבלו בפועל.

אגב, מכל הקונספירציות, זו על זה שהם בעלים של קבוצה אז הם רוצים שהלייקרס יהיו חזקים בשביל שהליגה תהיה רווחית יותר היא הכי פחות אמינה בעיני. זו סיבה לוותר על שאיפות אליפות ב-10 השנים הקרובות אחרי שבנית בקפדנות קונטנדרית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 08, 2025 8:32 pm 
Hall of Famer

דווקא זה שהם לא "סחטו" את הלייקרס (ובכך הגדילו משמעותית את סיכויי ריצת הפלייאוף של הלייקרס בשנים הקרובות, עדיין עם לברון) זה עוד ראייה נסיבתית לתיאוריות שהמטרה הייתה לחזק את המותג של הליגה ו/או את הלייקרס (כמובן יש קשר בין השניים).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 08, 2025 8:47 pm 
Senior

צריך לומר גם שאפילו הקטע שהם הציעו למילווקי את דונצ׳יץ׳ תמורת יאניס כנראה לא מדויק.
היה דיווח אחד שאמר שהם לא פנו לאף קבוצה אחרת, ניקו האריסון די אישר את הדברים. דיווח אחר אמר שהם פנו למילווקי והציעו את הטרייד הנ"ל, אבל מאז כבר דווח שזה לא ממש מה שקרה - לפי הדיווח, דאלאס פנים למילווקי כדי לגשש לגבי יאניס ונענו מהר בשלילה, אלא שבשלב הזה הם אפילו לא הציעו את לוקה מפורשות, והבאקס מאוד הופתעתו לגלות שזה אולי היה על הפרק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 08, 2025 10:27 pm 
Freshman

נתקלתי בסרטון הנ״ל שיצא לפני כחצי שנה.
https://youtu.be/-RXA143mC_0?si=jo9luKWajHt7q0VQ
אמנם זה לא בדיוק מה שקרה בסוף, אבל יש מצב שהוא עלה פה על משהו. יכול להיות שדאלאס ידעו שלוקה לא מתכוון להאריך את החוזה ומתכנן לחתום בלייקרס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 08, 2025 11:09 pm 
Junior

shmueliki כתב:
דווקא זה שהם לא "סחטו" את הלייקרס (ובכך הגדילו משמעותית את סיכויי ריצת הפלייאוף של הלייקרס בשנים הקרובות, עדיין עם לברון) זה עוד ראייה נסיבתית לתיאוריות שהמטרה הייתה לחזק את המותג של הליגה ו/או את הלייקרס (כמובן יש קשר בין השניים).

זה ביזיון ענק מדי מכדי שזה יהיה נכון. ברור שלליגה יש אינטרס שחזק את המותג, לכן איכשהו הייתי מאמין אם זה משהו שהליגה הייתה עושה, אבל שדאלאס תירה לעצמה ברגל כדי לקבל ערך גבוה יותר לליגה, שם היא אחת מ-30 פרנצ'ייז? לא נשמע הגיוני. אגב, דווקא כשרצו לחזק את הלייקרס הליגה התנגדה (הטרייד על כריס פול).
אני גם לא מבין את השיקולים של האם היה חותם על חוזה או לגבי המצב הרפואי שלו. קודם כל, אם יש לך כוכב כזה אתה הולך עליו ומתעלם מאופציה שיעזוב או יפצע. יש לו אינטרס חזק להשאר בקבוצה - גם כלכלית (מקבל סופר מקס) וגם מבחינת המורשת שלו בתור מי שהביא את הקבוצה שבחרה בו לאליפות (תראו כמה שיט לברון קיבל על העזיבה למיאמי, וכמה גדולה נחשבת האליפות בקליבלנד). גם הסיכוי שיפצע או שיקרוס גופנית זה משהו כל כך ערטילאי שאני לא חושב שהוא באמת נכון. הנטס החתימה את דוראנט (שהיה מבוגר בהרבה) אחרי שכבר נפצע באכילס, מתוך הבנה שאם יש לך אפשרות לקבל שחקן כמוהו ל-3 שנים אתה לא מוותר, גם בסיכון שהוא לא יחזור לעצמו.
התייחסו כבר לעובדה שיכלו לקבל יותר. הבעיה היא גם שגם בתרחיש אופטימי בלי פציעות של דיוויס וקיירי, זו לא באמת קבוצה שהיא קונטנדרית. לכן היה נכון יותר ללכת על שחקן צעיר יותר + בחירות וללכת לריבילד. מי שעשה את זה בצורה מיטבית זה אוקייסי עם הטרייד על ג'ורג', גם המון בחירות וגם שחקן צעיר, שגם אם לא ידעו שיהיה כזה גדול (ולא ידעו), היה פוטנציאל די משמעותי. עם דיוויס וקיירי התקרה שלך היא גמר מערב ל-2-3 שנים וזהו, וגם זה אופטימי. ופה מדובר על לוקה, לא על פול ג'ורג', מניח שיכלו לקבל הרבה מאד שחקנים עם אפסייד משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 09, 2025 2:50 am 
Hall of Famer

קרטמן כתב:
אם ניקח לדוגמא את רשימת הגדולים של הליגה שעשו בדה-רינגר קצת לפני הטרייד, דייויס במקום ה-12, נחשב לשחקן מעולה בשני הצדדים. מקום 11 דוראנט היה טרייד גרוע יותר, מקום 10 וומבי לא ריאלי, מקום 9 אדוארדס סורב, מקום 8 מיטשל פחות מתאים לדעתי ופחות צורך וספק גדול אם קליבלנד מפרקת את הקבוצה הנוכחית בשביל השכרה ברורה של לוקה, 7 לברון אין היגיון, 6 סטפ אין היגיון ולא ריאלי, 4 טייטום לא ריאלי, 3 יאניס סורב, 2 שיי לא ריאלי, 1 יוקיץ' לא ריאלי.
אז שוב, לא מסכים עם ההחלטה להיפרד, ולא מסכים עם ההחלטה לקחת את החבילה הצנועה הזו מהלייקרס, אבל אני יכול להבין את המחשבה ואת ההיגיון שדייויס הוא האופציה הטובה ביותר על השולחן.

זה אולי נכון (כי אפשר להתווכח מהו ה"פרמטר" בו דיוויס במקום ה-12 בליגה, והאם זה כולל מצב בריאות, גיל, מצב חוזי וכו' - באמת שאיני יודע) ברמת השחקן הבודד, אבל האם דאלאס לא יכלה להשיג צמדי שחקנים (אפילו מאותה הקבוצה, ברור שאפשר דרך טרייד משולש להתפרע ולייצר כל דבר בערך רעיונית) שהיו מובילים אותה בטווח הקצר (ובוודאי עם סיכוי טוב יותר בטווח הארוך) פוטנציאלית יותר מאשר רק דיוויס?

למשל (כמובן אין לי מושג אם הקבוצות הנ"ל היו מסכימות לכך):
ברונסון וברידג'ס (או ג'וש הארט) מהניקס
באנקרו וגנר מאורלנדו (וצריך עוד העברות כדי לסדר אצל אורלנדו את השכר בעונה הנוכחית אני מניח)
בארנס וקוויקלי מטורונטו
ואן-וליט (רק לעונה הנוכחית בשביל החוזה) ושנגון (בן 22, חוזה קיים לעוד 5 שנים) מיוסטון
דז'ונטה מארי, טרוי מרפי והרב ג'ונס מניו-אורלינס

כמובן חלק מהשיקול כאן זה לקלוט שחקנים יחסית צעירים (וכך גם להכין את הקבוצה לתקופה שאחרי קיירי), ולחלק מהקבוצות הנ"ל יש גם בחירות מעניינות להציע (בניגוד ללייקרס).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 09, 2025 4:14 am 
Freshman

shmueliki כתב:
קרטמן כתב:

זה אולי נכון (כי אפשר להתווכח מהו ה"פרמטר" בו דיוויס במקום ה-12 בליגה, והאם זה כולל מצב בריאות, גיל, מצב חוזי וכו' - באמת שאיני יודע) ברמת השחקן הבודד, אבל האם דאלאס לא יכלה להשיג צמדי שחקנים (אפילו מאותה הקבוצה, ברור שאפשר דרך טרייד משולש להתפרע ולייצר כל דבר בערך רעיונית) שהיו מובילים אותה בטווח הקצר (ובוודאי עם סיכוי טוב יותר בטווח הארוך) פוטנציאלית יותר מאשר רק דיוויס?

למשל (כמובן אין לי מושג אם הקבוצות הנ"ל היו מסכימות לכך):
ברונסון וברידג'ס (או ג'וש הארט) מהניקס
באנקרו וגנר מאורלנדו (וצריך עוד העברות כדי לסדר אצל אורלנדו את השכר בעונה הנוכחית אני מניח)
בארנס וקוויקלי מטורונטו
ואן-וליט (רק לעונה הנוכחית בשביל החוזה) ושנגון (בן 22, חוזה קיים לעוד 5 שנים) מיוסטון
דז'ונטה מארי, טרוי מרפי והרב ג'ונס מניו-אורלינס

כמובן חלק מהשיקול כאן זה לקלוט שחקנים יחסית צעירים (וכך גם להכין את הקבוצה לתקופה שאחרי קיירי), ולחלק מהקבוצות הנ"ל יש גם בחירות מעניינות להציע (בניגוד ללייקרס).

אני אישית לא אוהב אף צמד שהעלית פה (חוץ מאורלנדו) ולא חושב שהם היו עוזרים במשהו לדאלאס, וכן, עדיין הייתי מעדיף כל הצעה פה על העסקה שהם עשו עם הלייקרס. שורה תחתונה מה שכתבתי זה שההיגיון המקצועי עקום מבחינתי - אבל אפשר להבין את ההיגיון.
לגבי אורלנדו, לא מאמין שהם נותנים שני צעירים מוכשרים כאלה, שנעולים על חוזה ארוך, תמורת מה שברור תהיה השכרה לעונה וחצי של לוקה, כשברור שהם לא שווים אפילו גמר מזרח בסגל שהיה לצידו.

דניאל כתב:
shmueliki כתב:

זה ביזיון ענק מדי מכדי שזה יהיה נכון. ברור שלליגה יש אינטרס שחזק את המותג, לכן איכשהו הייתי מאמין אם זה משהו שהליגה הייתה עושה, אבל שדאלאס תירה לעצמה ברגל כדי לקבל ערך גבוה יותר לליגה, שם היא אחת מ-30 פרנצ'ייז? לא נשמע הגיוני. אגב, דווקא כשרצו לחזק את הלייקרס הליגה התנגדה (הטרייד על כריס פול).
אני גם לא מבין את השיקולים של האם היה חותם על חוזה או לגבי המצב הרפואי שלו. קודם כל, אם יש לך כוכב כזה אתה הולך עליו ומתעלם מאופציה שיעזוב או יפצע. יש לו אינטרס חזק להשאר בקבוצה - גם כלכלית (מקבל סופר מקס) וגם מבחינת המורשת שלו בתור מי שהביא את הקבוצה שבחרה בו לאליפות (תראו כמה שיט לברון קיבל על העזיבה למיאמי, וכמה גדולה נחשבת האליפות בקליבלנד). גם הסיכוי שיפצע או שיקרוס גופנית זה משהו כל כך ערטילאי שאני לא חושב שהוא באמת נכון. הנטס החתימה את דוראנט (שהיה מבוגר בהרבה) אחרי שכבר נפצע באכילס, מתוך הבנה שאם יש לך אפשרות לקבל שחקן כמוהו ל-3 שנים אתה לא מוותר, גם בסיכון שהוא לא יחזור לעצמו.
התייחסו כבר לעובדה שיכלו לקבל יותר. הבעיה היא גם שגם בתרחיש אופטימי בלי פציעות של דיוויס וקיירי, זו לא באמת קבוצה שהיא קונטנדרית. לכן היה נכון יותר ללכת על שחקן צעיר יותר + בחירות וללכת לריבילד. מי שעשה את זה בצורה מיטבית זה אוקייסי עם הטרייד על ג'ורג', גם המון בחירות וגם שחקן צעיר, שגם אם לא ידעו שיהיה כזה גדול (ולא ידעו), היה פוטנציאל די משמעותי. עם דיוויס וקיירי התקרה שלך היא גמר מערב ל-2-3 שנים וזהו, וגם זה אופטימי. ופה מדובר על לוקה, לא על פול ג'ורג', מניח שיכלו לקבל הרבה מאד שחקנים עם אפסייד משמעותי.

בתקופה שהליגה פסלה את עסקת פול המותג של הליגה לא היה בקרשים כמו היום, לא היה משבר עם גופי השידור ששילמו סכום שיא וראו מיד אחכ את הרייטינג צונח בעשרות אחוזים ויחד איתו את ההכנסות שלהם מפרסומות וכו׳.
ההנחה בתיאוריה הזאת היא לא שדאלאס בחרה לעזור לליגה ולעצמה כחלק מבעלי הליגה מתוך יוזמה פרטית שלה - כתבת ש-״היית מאמין אם זה משהו שהליגה הייתה עושה״ - התיאוריה היא שהליגה דחפה/ביקשה מדאלאס לעשות את זה, ואם כך, כנראה שגם הובטחה לבעלים של דאלאס תמורה כלשהי. אולי עזרה מול הממשל בהקמת קזינו בדאלאס, אולי תמיכה במעבר לוגאס בבוא היום, לא יודע.
כל מה שכתבת אחרי המשפט הראשון מחזק את התיאוריה הנ״ל.
כמו שכתב שמואליקי בתגובה להודעה קודמת - זה שברור לכולנו שהלייקרס היו מסכימים לעסקה גם אם דאלאס היו דורשים להוסיף את ריבס+בחירת 31+זכויות החלפה עושה יותר היגיון לכך שדאלאס ניגשה לעסקה במטרה לחזק את הלייקרס מאשר שאת דאלאס מנהלים חבורת טמבלים שלא מבינים את הברור מאליו שכולנו מבינים.
זה לדעתי ״תער אוקאם״ קלאסי. ההסבר הפשוט ביותר הוא שיש פה משהו מאחורי הקלעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2025 8:05 pm 
Junior

מילווקי ומינסוטה לא ידעו שלוקה על הפרק.
אל תאמינו לאף מילה שיוצאת מדאלאס.
אם בעוד שלוש שנים המאבריקס עוברים ללאס וגאס, זו הסיבה הברורה ביותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2025 8:43 am 
Senior

קרטמן כתב:
בתקופה שהליגה פסלה את עסקת פול המותג של הליגה לא היה בקרשים כמו היום, לא היה משבר עם גופי השידור ששילמו סכום שיא וראו מיד אחכ את הרייטינג צונח בעשרות אחוזים ויחד איתו את ההכנסות שלהם מפרסומות וכו׳.
ההנחה בתיאוריה הזאת היא לא שדאלאס בחרה לעזור לליגה ולעצמה כחלק מבעלי הליגה מתוך יוזמה פרטית שלה - כתבת ש-״היית מאמין אם זה משהו שהליגה הייתה עושה״ - התיאוריה היא שהליגה דחפה/ביקשה מדאלאס לעשות את זה, ואם כך, כנראה שגם הובטחה לבעלים של דאלאס תמורה כלשהי. אולי עזרה מול הממשל בהקמת קזינו בדאלאס, אולי תמיכה במעבר לוגאס בבוא היום, לא יודע.
כל מה שכתבת אחרי המשפט הראשון מחזק את התיאוריה הנ״ל.
כמו שכתב שמואליקי בתגובה להודעה קודמת - זה שברור לכולנו שהלייקרס היו מסכימים לעסקה גם אם דאלאס היו דורשים להוסיף את ריבס+בחירת 31+זכויות החלפה עושה יותר היגיון לכך שדאלאס ניגשה לעסקה במטרה לחזק את הלייקרס מאשר שאת דאלאס מנהלים חבורת טמבלים שלא מבינים את הברור מאליו שכולנו מבינים.
זה לדעתי ״תער אוקאם״ קלאסי. ההסבר הפשוט ביותר הוא שיש פה משהו מאחורי הקלעים.

המותג של הליגה ממש לא בקרשים היום, למרות הירידה ברייטינג. מה שנמצא בקרשים הוא אם כבר המתאם בין הרייטינג למידת העניין בליגה - הצופים פשוט צורכים את המוצר באופן שונה מבעבר, אבל זה לא אומר שהמותג בקרשים.

אני גם לא זוכר שנתקלתי בשום עדות למשבר מול גופי השידור, ואני מרגיש שצרכתי די הרבה תוכן בנושא. אשמח לקבל רפרנס לאמירה הזאת, כי ממה שאני מבין ההפך הוא הנכון. היו מאבקים די ממושכים על זכויות השידור כשמצב הרייטינג ידוע לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2025 3:15 pm 
Freshman

שמעתי הרבה דיבורים על כך בפודקאסטים, לא זוכר לאיפה ללנקק. למיטב זכרוני אתה טועה והירידה ברייטינג החלה הרבה אחרי חתימת חוזי השידור החדשים, שזכו לסכום שיא בגלל עלייה באותה תקופה, אחרת הסכום הנ״ל לא היה משולם. גופי השידור שמשלמים על השידורים החיים, לפחות רובם, לא זוכים לנתח מההתעניינות ברשתות, העסק שלהן בנוי על פרסומות בשידורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2025 6:10 pm 
Senior

לדעתי אתה קצת עושה סלט.
הנושא של הירידה ברייטינג אכן עלה לאחר חתימת ההסכם (28% בשבוע הראשון של העונה), אבל עלה בעיקר ברשתות החברתיות, תוך אמירות קצת חלולות על כמה שהמוצר נפגע.
דרך אגב, ירידה שדי נעצרה, עד כדי פרסום מהחודש הנוכחי שהרייטינג של espn בכלל לא ירד משנה שעברה.
בתכלס, מה שאני זוכר בודאות מאותו זמן, זה שכל הפרשנים הקצת יותר נחשבים והפחות סטיבן איי סמיתים למיניהם תהו בעיקר למה אנשים חושבים שזה כזה אישיו אם הרגע נחתם הסכם זכויות שידור כל-כך מנופח.

אבל מה שאתה קצת שוכח זה שTNT נאבקת עד היום על להחזיר לעצמה את זכויות השידור בגלל הזכות שהייתה להם להשוות כל הצעה. שאקיל הרגע קיבל חוזה של 15 מיליון לעונה בשביל להמשיך בinside the nba. לא נראה שאף צד מנסה להתנער מהעסקה.
גם אם הרייטינג בטלוויזיה ירד, הרשתות האלו מתפרסמות מזכויות למכור היילייטס לכל מיני גופים, וכנראה שזה כסף לא קטן. בפועל, אני לא רואה שום ראיות למשבר כמו שציינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2025 7:09 pm 
מנהל פורום

בכדורסל אני לא מאד מבין, ברייטינג אני קצת כן מבין. יודעים מי ממש לא מבינים ברייטינג? כל התקשורת, כולל אלו שמסתמכים על רייטינג.
יצא לי לעבוד על כמה תוכניות טלוויזיה בכל מיני ז'אנרים (גם בארץ וגם בחו"ל) בתקופת שיאי הרייטינג ובתקופת השפל ברייטינג. ומשהו אחד שאני יכול לומר בוודאות זה שאנשים לא יודעים למדוד רייטינג, בעיקר אלו שצריכים לדעת למדוד. זה שיש ירידה באחוזי צפיה בטלוויזיה לא אמרה אף פעם שיש פחות צופים בתוכן הטלוויזיוני, אלא רק בעובדה שפחות אנשים צורכים את התוכן הטלוויזיוני דרך הספקים המסורתיים.
בשתי תוכניות שעבדתי עליהם היתה ירידה חזקה ברייטינג, אבל מספר הצופים הכולל עלה מאד בכל עונה. כי כשסופרים את האינטרנט, ואת הרשתות החברתיות כמו שצריך, ואת יוטיוב כמו שצריך רואים שאנשים רואים היום את התוכן פשוט בפלטפורמות אחרות.
לא יודע אם זה המצב של ה-NBA, ולא בטוח שאירועי ספורט בכלל דווקא נהנים מהמצב הזה, אבל בגדול יש עליה משמעותית בצריכת תוכן טלוויזיוני בכל הז'אנרים, רק הרייטינג בירידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 14, 2025 10:30 am 
Freshman

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
בשתי תוכניות שעבדתי עליהם היתה ירידה חזקה ברייטינג, אבל מספר הצופים הכולל עלה מאד בכל עונה. כי כשסופרים את האינטרנט, ואת הרשתות החברתיות כמו שצריך, ואת יוטיוב כמו שצריך רואים שאנשים רואים היום את התוכן פשוט בפלטפורמות אחרות.
לא יודע אם זה המצב של ה-NBA, ולא בטוח שאירועי ספורט בכלל דווקא נהנים מהמצב הזה, אבל בגדול יש עליה משמעותית בצריכת תוכן טלוויזיוני בכל הז'אנרים, רק הרייטינג בירידה.

השאלה היא אם עלייה בצפיה באינטרנט במקביל לירידה בצפייה בטלוויזיה לא אומרת שמדובר בהפסד כספי בשורה התחתונה, גם אם יש עלייה בצופים באופן אבסולוטי במשך הזמן. למיטב ידיעתי הכסף שקשת12 לדוגמא מכניסה על דקת פרסומת בטלוויזיה בפריים טיים גבוה הרבה יותר ממה שהיא מקבלת על אותה דקה בפלטפורמה האינטרנטית שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 14, 2025 12:47 pm 
מנהל פורום

אז שיתכבדו הגופים המשדרים ויתחילו לתמחר אחרת. אבל בהכללה, הם לא מבינים מה עובד ומה לא עובד, ובנתיים גופים אחרים מרוויחים מהפרסומות שמודבקות לתוכן של הגופים המשדרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 14, 2025 1:24 pm 
Freshman

הבעיה עם זה היא שלא רק הגופים המשדרים הם שמרנים שלא מבינים את השוק ואת הרייטינג, גם המפרסמים מוכנים לשלם על פרסום בפריים טיים בטלוויזיה הרבה יותר משהם מוכנים לשלם על פרסומות באפליקציה/אתר של אותו גוף שידור.
וזו כמובן רק זווית אחת - כתבת על צפייה כוללת באינטרנט - רשתות חברתיות, יוטיוב, שם התמחור לא בידיים של המשדרים (למעט ״חסויות״ כאלה ואחרות תוך כדי השידור) והתמחור הוא יחסית מזערי כשמדברים על השוק הישראלי, למיטב זכרוני את המספרים - צריך להגיע לבערך מליון צפיות ביוטיוב בשביל שהפרסומות שלהם סביב הסרטון שלך יניבו הכנסה דומה לחצי דקת פרסומת בפריים טיים של 12/13.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 14, 2025 7:16 pm 
מנהל פורום

לא חובה להיות ביוטיוב בשביל זה...
אנחנו, במין אנושי, לא יודעים עדיין לפרסם באינטרנט ככל הנראה. זה בסדר, לקח לנו מיליון זמן ללמוד לפרסם בכל מדיום חדש, גם זה יבוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 25, 2025 12:09 am 
מנהל פורום

משהו שדובר פה ושם שנתקלתי שוב מגוף תקשורת זניח יחסית
דירקטור בריאות וביצועי השחקנים
של דלאס שישב 20 שנה על הספסל וליווה את לוקה ודריק, שונמך ונאסר עליו לשבת על הספסל יותר, בקיץ 24 עבר לניקס
את מכת הפציעות העונה בדלאס אנחנו מכירים, הניקס לעומת זאת מפגינים בינתיים עונה בריאה להפליא למרות ההתעללות של ת'יב בשחקנים
https://www.instagram.com/p/DIJVS4zuKMH ... htcm10cQ==
https://www.instagram.com/p/DIJVS4zuKMH ... htcm10cQ==

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 199 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot], uriel17, מיכאל ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: