נביא בעירו כתב:
FLASH כתב:
ועוד שאלה
בוא נלך על דמיון מודרך: יצחק רבין חוזר לתחייה , יש מנהיג שמאל, מפילים את הביביסטים
יפה ממשלת שמאל. מה האס שלכם מול איראן? איראן שוב מגיעים קרוב לפצצה גרעינית. מה עושים? לערב את ארה"ב? 40 יום הפצצות מסיביות ועשרות אלפי חימושים מחילות אויר הטובים בעולם? מיליארדים על הגנה אוירית? המוסד והcia משלבים זרועות להתסיס מהפכה מבפנים? מה אתם מציעים שלא ניסו ? פשלת הורמוז היא של חיל הים האמריקני
בסוף, מה שהולך לקרות וכולם מבינים , זה סבבים מול איראן. הם לא נפלו. נק' המוצא צריכה להיות - הם לא יפלו.
מדינה מהחזקות בעולם רוצה להשמיד את ישראל סתם, ללא מניע של גבול או ביטחון. פשוט לא באנו להם טוב בעין
מה עושים חוץ מסבבים להחליש אותם כל שנתיים? לא כי זה פתרון סביר, כי מנסה להבין את הגאונות חוץ מהמילים החלולות "ראיה אסטרטגית, מהלך מדיני" שאפילו אמריקה הענקית וכל כובד משקלה בהובלתה את המלחמה לא מצליחה להציג
לדעתי, יש המון אמת במה שכתבת פה וזאת גם התשובה שלי לשאלה שלך: אין פתרונות טוטאליים מול איראן כנראה, אז הייתי מצפה לכל הפחות לקצת יותר דברי אמת. אם ״כולם מבינים״ שמה שהולך להיות מעכשיו והלאה מול איראן זה סבבים, אז הייתי מצפה לשמוע את זה מהמנהיגים של המדינה. אם אין סיכוי להפיל את המשטר בתקיפות מהאוויר אז הייתי מצפה לשמוע את זה ולא זיוני מול על ״העם האיראני האמיץ שעומד לקחת את גורלו בידיו כי אנו נספק לו את התנאים לכך״. וכן, הייתי מצפה גם למעט שכל ישר שמבין שצריך להציע איזשהו אופק יותר מבטיח מאשר ״קיצוץ הדשא״ פעם בשנתיים. אני מאמין שיש סיכוי לא רע שאיראן תהפוך מתישהו בעתיד הקרוב לסוג של מצרים - צבא חזק מאוד, עם שגדל על שנאת ישראל ושלטון שלא מדבר בגלוי על השמדת ישראל. והייתי רוצה להאמין שיש הנהגה שמנסה לכוון לשם גם בלי להוריד את כל המדינה למקלטים.
מסכים עם נביא ומוסיף-כן, הייתי מצפה מהממשלה שתפסיק לשקר על ניצחונות לדורות, הפלת משטרים ושאר דברים ששמענו מנתניהו, השרים שלו והשופרים שלהם. אם הם חשבו שההצהרות שלהם יתממשו אז הם מטומטמים ואם הם לא אז הם פשוט שקרנים, כך או כך, זה מה שאתה רוצה להצביע לו?
שנית, אם יודעים שהולכים לסבבים קשים עם איראן, הייתי מצפה שיגיעו עם תוכניות, איך ממגנים יותר טוב את כל הארץ (ולא איך מקצצים 150 מיליון שקל ממיגון הצפון כי צריך כסף לחרדים), איך מאזנים בין הפעלת מערכת החינוך להפעלת המשק (ולא להשאיר את מערכת החינוך סגורה ובו"ז להגיד להורים שיצאו לעבוד), איך מפצים עובדים ועסקים שנפגעו, יש בערך מיליון דברים שאמורים היו להיות מטופלים במקרה של סבב כזה והממשלה פשוט התעלמה מהם כי היא עסוקה בליילל על בג"צ, היועמ"שית, הפצ"ר, ההפגנות ו-1001 דברים אחרים במקום לעשות את העבודה שלה.
ונקודה שלישית, המצב הזה עם איראן, במיוחד כשגם מדינות המפרץ נפגעות ממנו, יכול גם להיות הזדמנות ללחוץ בכל הכוח על הגז על מסדרון השלום שטראמפ דיבר עליו, עם צינורות נפט וגז עוקפי הורמוז מסעודיה, האמירויות, בחריין ואולי אפילו מדינות כמו קטאר וכווית שנפגעו מהאיראנים בסיבוב הזה. זה יכל להיות פתח להסכמי שלום איזוריים, לעיסקאות עם מדינות המפרץ על מערכות הגנה כמו חץ, קלע דוד וכיפת ברזל, מדינאי עם חזון יכל לעשות כאן המון או לכל הפחות לנסות, אבל נתניהו והממשלה שלו נראים לגמרי לא בכיוון. חלק מזה זה אולי חוסר חזון, חלק זילזול (שירכבו על גמלים? באמת?) וחלק הבנה שאם רוצים ליצור את הפתח הזה אצל מדינות המפרץ, זה יהיה חייב לבוא עם איזושהי מוכנות מצד ישראל להתקדם (או לפחות לעשות קולות של התקדמות) מדינית לאיזשהו הסדר עם הפלסטינים, אבל הממשלה הזו דוהרת בשיא המהירות בכיוון ההפוך מהסדר עם הפלסטינים ולא משאירה לעצמה אפילו חרך של סיכוי להתקדם בכיוון הזה.