סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' אוגוסט 03, 2026 8:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 692 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 08, 2026 9:02 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הכי קל לי להיסחף בחגיגות התבוסה של ביבי וכל זה, אבל האמת היא שאני לא ממש מבין בזה. אם איראן באמת נותנת את גוש האורניום הקבור הזה ובעצם מוותרת על פרוייקט הגרעין שלה, אני מניח שזה בהחלט ביג דיל. בלבנון, אני חושב שאם מצליחים איכשהו להגיע למצב שגם בטווח הארוך אין יותר חזבאללה ב״רכס הנ״ט״ זה גם הישג חשוב. הבעיה היא שאנחנו בידיים של שקרנים פסיכופתים והם חשבו שהמטרות הריאליות הן שלא תהיה יותר איראן ולא תהיה יותר חזבאללה - אז סבבה, שיאכלו את מה שהם בישלו…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 08, 2026 10:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Hacohen כתב:
פרק נוסף ב"כמה הכל מטומטם תחת שלטון נתניהו":

הרמטכ"ל מכריז על מבצע בשם (פאקינג!) "חושך נצחי" בלבנון, ומודיע ש"נתקוף עד שיעצרו אותנו"

כמה שעות אחר כך, טהראן מודיעה שתיסוג מהפסקת האש אם ישראל תמשיך לתקוף בלבנון. כולנו רשאים לנחש מה יקרה בפועל. הנצח נוטה להיות פה קצר.

אז חוץ מזה שהכל כאן שכונה הכי שכונתית שאפשר, ושאנחנו כבר לא מדינה עצמאית מבחינה בטחונית, אפילו בזירה הלבנונית שבה מונה דיפלומט ותיק ועתיר נסיון שמנסה לדבר עם הממשלה הישראלית מתחילת האירוע, הצלחנו להפסיד לאיראן שהופכת למגינת העם הלבנוני כולו ולא רק שותפה נכלולית של חיזבאללה. אין לוזרים מטומטמים כמו נתניהו ושותפיו.

אם לבנון תיכלל לבסוף בהסכם (וגם אני חושב שהיא תיכלל, בטח אם הורמוז הופך למין מיזם משותף) אז היא הייתה נכללת בהסכם בין אם ישראל הייתה עכשיו פועלת שם או לא.
אבל כל עוד טראמפ מאפשר צריך לפעול שם, ולפעול הרבה, עם המשאבים שעכשיו התפנו מאיראן.
עם ממשלת לבנון והנשיא שלה אין טעם לדבר. אני יוצא מהנחת עבודה שכוונותיהם טובות, בטח יותר מאשר קודמיהם; אבל הם לא יכולים לדלוור שום דבר ולו הכי קטן בעניין חיזבאללה, אז על מה נדבר איתם. המדינה שלהם היא בסופו של דבר לא יותר משלד בורסאי ששולט בו ארגון טרור, אם הם רוצים או לא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 1:22 am 
Junior

השמאל חוגג הפסד באקסטזה
האנשים האלה שחוגגים נצחון איראני, הם או ילדיהם ירדו מהארץ ב30 שנות ימין הבאות
אין משהו שמחבר אותם ואין שום סיבה מבחינתם להישאר כאן. ארץ לא מובטחת לא קדושה ולא נעליים
טרור ואיסלאמים רצחניים = מחיר שגדול עליהם, מי שלא מחובר ליהדות בסוף יארוז ויעזוב
וזה טבעי. מאידך הנוער יותר מחובר ליהדות . ימני. 70% ומעלה מבני 18-22 יצביעו למפלגות הקואליציה לפי הסקרים. מלא חילונים עם ציציות במלחמה

מציאותית, ייתכן שזה הפסד וייתכן מלכודת של טראמפ

בנתיים כל מה שקרה שטראמפ רצה הורמוז, שם דד ליין, קיבל הורמוז תמורת הפסקת אש לשבועיים והרבה דיבורים
מה באמת ייסגר בשבועיים האלה? או שהאורניום יימסר החוצה ואכיפה על ייצור טילים אורניום , או שלא , וזה כל ההבדל בין נצחון להפסד. זה יתברר עוד שבועיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 2:48 am 
Hall of Famer

תסביר את "ייתכן שזה הפסד וייתכן מלכודת של טראמפ"
מה מהות המלכודת הפוטנציאלית? האם מטרות המלחמה (הישראליות) אכן הושגו, או שהמלכודת תגרום להשיגם?
אם אחרי חודש ומשהו - לא באמת השגנו כלום (עמית סגל רשם שחור על גבי לבן את מטרות המלחמה ביום הראשון, אם מתווכחים מהן - אז איתו), ואנחנו תלויים בחסדיו של טראמפ (באם בכלל חשובות לו באמת המטרות שלנו... ולא רק מחירי הנפט, התעבורה הימית וכו') - אז מה פשר הדאחקות על "השמאל החוגג הפסד באקסטזה" ומנגד הילול "הימין"?

ברמה הכי פשוטה - נהרגו עשרות אזרחים וחיילים (ומי יודע כמה קשישים/מאושפזים שהטיפול בהם נפגע/התעכב - את זה מטבע הדברים קשה לכמת, וגם לא בטוח שירוצו לפרסם...), נפצעו אלפים, אלפים נוספים איבדו בתים (שהמדינה טרם הספיקה לטפל בכל מי שאיבד ב"עם כלביא"), ערי הצפון שוב חטפו (הערה כנ"ל), עוד מכה לעסקים קטנים ומילואימניקים, והערכה של 50 מיליארד כעלות.
זה לא ש"ההישגים" הגיעו בחינם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 6:20 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
השמאל חוגג הפסד באקסטזה
אין משהו שמחבר אותם ואין שום סיבה מבחינתם להישאר כאן. ארץ לא מובטחת לא קדושה ולא נעליים
טרור ואיסלאמים רצחניים = מחיר שגדול עליהם, מי שלא מחובר ליהדות בסוף יארוז ויעזוב
וזה טבעי. מאידך הנוער יותר מחובר ליהדות . ימני. 70% ומעלה מבני 18-22 יצביעו למפלגות הקואליציה לפי הסקרים. מלא חילונים עם ציציות במלחמה

בנתיים כל מה שקרה שטראמפ רצה הורמוז, שם דד ליין, קיבל הורמוז תמורת הפסקת אש לשבועיים והרבה דיבורים
מה באמת ייסגר בשבועיים האלה? או שהאורניום יימסר החוצה ואכיפה על ייצור טילים אורניום , או שלא , וזה כל ההבדל בין נצחון להפסד. זה יתברר עוד שבועיים.

סלט מילים.
אף אחד לא ״חוגג״ ניצחון איראני. אנחנו בוכים על ניצחון איראני. כמו שבכינו על השביעי באוקטובר. כמו שאנחנו בוכים על חבורת המטומטמים שבראשות המדינה.

ואם נרד מהארץ אתם תושמדו תוך שתי דקות. בכל הימין הביביסטי ביחד יש שני אנשים אולי עם אונה מתפקדת. מי יטיס לכם את המטוסים, ואטורי?
הרי לא מדובר בשמאל מול ימין. מדובר בביביסטים מול אנשים לא מפגרים. גם אם תנערו את המדינה מהרגליים לא תמצאו יותר מאחוז-שניים של ״שמאל״. ומדינה רק של ביביסטים אפשר להביס עם נרגילה מנצנצת.
הסיכוי היחיד של מדינה יהודית לשרוד זה אם נפטר מהביביסטים. זמן לא רע לחשוב על טרנספר אם ננצח בבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 6:25 am 
מנהל פורום

Yuval כתב:
FLASH כתב:
השמאל חוגג הפסד באקסטזה

סלט מילים.
אף אחד לא ״חוגג״ ניצחון איראני. אנחנו בוכים על ניצחון איראני. כמו שבכינו על השביעי באוקטובר. כמו שאנחנו בוכים על חבורת המטומטמים שבראשות המדינה.

ואם נרד מהארץ אתם תושמדו תוך שתי דקות. בכל הימין הביביסטי ביחד יש שני אנשים אולי עם אונה מתפקדת. מי יטיס לכם את המטוסים, ואטורי?
הרי לא מדובר בשמאל מול ימין. מדובר בביביסטים מול אנשים לא מפגרים. גם אם תנערו את המדינה מהרגליים לא תמצאו יותר מאחוז-שניים של ״שמאל״. ומדינה רק של ביביסטים אפשר להביס עם נרגילה מנצנצת.
הסיכוי היחיד של מדינה יהודית לשרוד זה אם נפטר מהביביסטים. זמן לא רע לחשוב על טרנספר אם ננצח בבחירות.

מדויק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 8:08 am 
Junior

מה הקטע של הימנואידים עם "השמאל חוגג"?
לא ראיתי שמאלני אחד חוגג או שמח מהמצב שלנו. ראיתי הרבה שאומרים "אמרנו לכם" או "ביבי שוב שיקר" ודברים כאלו, אבל לא ראיתי מקרה אחד של "שמחה" על המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 8:36 am 
מנהל פורום

sheky כתב:
מה הקטע של הימנואידים עם "השמאל חוגג"?
לא ראיתי שמאלני אחד חוגג או שמח מהמצב שלנו. ראיתי הרבה שאומרים "אמרנו לכם" או "ביבי שוב שיקר" ודברים כאלו, אבל לא ראיתי מקרה אחד של "שמחה" על המצב.

זה נטו השלכה. כרותי האונה היו חוגגים אם המצב היה איכשהו הפוך. חלקם אני מניח שאפילו ימצאו סיבות לחגוג גם עכשיו, אחרי שערוץ התעמולה ושתוליו בכלי התקשורת האחרים ימצאו דרך להראות שבעצם הנזק נגרם בעיקר לסמולנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 9:45 am 
Junior

להפוך את זה לביביסטים מול רלביסטים או ימין שמאל זה בדיחה
מדובר על אותם אנשים שהגיעו עד כדי שמחה מכישלון ישראלי ואמריקני במערכה
ייתכן שזה אחוז שניים, ייתכן שזה עשרה אחוזים, אותם אנשים איבדו את החיבור לארץ ולעם והם/ילדיהם ירדו מכאן
אין להם סיבה להישאר כאן, לחיות על חרבנו בשביל מה? פיסת שטח? שימור יהדות? לא מעניין אותם

מה שיישאר כאן זה ה90% שכן מאמין/שומר מסורת/מחובר לארץ ורוצה לחיות דווקא במדינת יהודים
אתה מהלל את השמאל, בנתיים באופוזיציה יושבים חבורה של כלומניקים חדלי אישים חסרי יכולת לחבר מהלך אחד נורמלי להפיל את הימין במשך 30 שנה. השמאל עסוק בלבכות ולהביא כל כמה שנים מטומטם כלומניק חדש יותר מקודמו לקדמת האופוזיציה.לא מרוכז אצלכם שום כשרון יתר. הכלכלה לא מבוססת עליך, ההייטק לא, מודיעין לא, גם בצבא ההייטק הוא ימני. מרוכז אצלכם כלומניקים ובכיינים. אפילו סמוטריץ מוכשר יותר מכל מי שיש לכם להציע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 9:59 am 
Hall of Famer

כרגיל המצאתם אויב דמיוני עלום שם שהוא הסיבה לכשלונות שלכם.

מי שאיבד את החיבור לארץ וליהדות הם אלו שסוגדים לעגל הזהב. ביום שתעלמו מפה נוכל לבנות מחדש, כמו שבנינו את המדינה מלכתחילה. אין שום צורך בעובדי האלילים.

אין ביביסטים בהייטק. אין ביביסטים בתפקידים משמעותיים בצבא. אין ביביסטים בכלכלה. אין ביביסטים באקדמיה. מדינת ביביסטים היא שוות ערך לסומליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 10:43 am 
Junior

FLASH כתב:
להפוך את זה לביביסטים מול רלביסטים או ימין שמאל זה בדיחה
מדובר על אותם אנשים שהגיעו עד כדי שמחה מכישלון ישראלי ואמריקני במערכה
ייתכן שזה אחוז שניים, ייתכן שזה עשרה אחוזים, אותם אנשים איבדו את החיבור לארץ ולעם והם/ילדיהם ירדו מכאן
אין להם סיבה להישאר כאן, לחיות על חרבנו בשביל מה? פיסת שטח? שימור יהדות? לא מעניין אותם

מי זה האנשים האלו? אפילו אחוז זה אומר עשרות אלפי אנשים בואך מאות, תן כמה דוגמאות, זרוק שמות של אנשים אמיתיים ששמחו מכישלון ישראלי ואמריקאי במערכה.
ואכן שימור יהדות ופיסת שטח (כזה שאינו שייך למדינה) אכן לא מענין אותי אישית, אבל למה זה צריך להיות קריטריון לכמה אני רוצה לגור פה או לא? למה שיהיה איכפת לי אם גבעה בשומרון היא עם יהודים עליה או לא? למה שיהיה איכפת לי מפסולת אנושית רק כי אמא שלהם יהודיה (נכון לא רק ל"נוער הגבעות") ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 10:53 am 
Junior

ביביסטים זה לא מעניין גם אם תנסה להסיט לשם את הדיון בפעם השבעים
ביום ששמאל קיצון יעזוב (ואין צורך לעודד אותו, הוא עוזב לבד) במדינה יהיה רוב לא ביביסטי כמו היום

סמוטריצים, ברקתים, בנטים (לשעבר, כעת מחפשים בית) מציפים את התעשיות הביטחוניות , תפקידי ניהול בכלכלה , בהייטק, ובצבא הקרבי ובהייטק הצבאי. מכיר מאות כאלה. כל אחד יכול לזהות ים ימניים סביבו בתפקידים בכירים. לא ביביסטים, אבל לא לפיד גולן או משותפת. הרוב היהודי נמצא באמצע, וזה נכון פי כמה במילואים.

מעניין חבורת השמאל קיצון שהולכת ומצטמקת לה כבר 30 שנה לפירורי מנדטים, וכבר שנים מגרדת בראש בשאלה בעצם מה אני עושה פה עם חבורת הכלום שמייצגים אותי, ומרוב גירוד ותסכול המהלך הנפשי שלהם מנצחון איראני פוטנציאלי הוא צהלות אושר שמתחלפות בזריזות לצעקות רק לא ביבי בתקשורת, כי זה כל מה שמעניין אותם , ואם זה לא יקרה הם ימצאו את עצמם טסים לנופש ארוך טווח מתישהו ב30 שנה הקרובות.

עכשיו תסביר לי, למה שהביביסטים יעזבו? יש יסוד סביר לפחות להניח השמאל קיצון יעזוב. הוא לא מחובר לארץ. לא ליהדות. מעדיף לעזוב /להיפטר מהשטח מאשר לחיות על חרבנו. והם יעשו את הצעד. למה שהמשאלה שלך תתגשם וביביסטים יעזבו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 11:22 am 
Junior

ועוד שאלה
בוא נלך על דמיון מודרך: יצחק רבין חוזר לתחייה , יש מנהיג שמאל, מפילים את הביביסטים

יפה ממשלת שמאל. מה האס שלכם מול איראן? איראן שוב מגיעים קרוב לפצצה גרעינית. מה עושים? לערב את ארה"ב? 40 יום הפצצות מסיביות ועשרות אלפי חימושים מחילות אויר הטובים בעולם? מיליארדים על הגנה אוירית? המוסד והcia משלבים זרועות להתסיס מהפכה מבפנים? מה אתם מציעים שלא ניסו ? פשלת הורמוז היא של חיל הים האמריקני

בסוף, מה שהולך לקרות וכולם מבינים , זה סבבים מול איראן. הם לא נפלו. נק' המוצא צריכה להיות - הם לא יפלו.
מדינה מהחזקות בעולם רוצה להשמיד את ישראל סתם, ללא מניע של גבול או ביטחון. פשוט לא באנו להם טוב בעין
מה עושים חוץ מסבבים להחליש אותם כל שנתיים? לא כי זה פתרון סביר, כי מנסה להבין את הגאונות חוץ מהמילים החלולות "ראיה אסטרטגית, מהלך מדיני" שאפילו אמריקה הענקית וכל כובד משקלה בהובלתה את המלחמה לא מצליחה להציג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 11:29 am 
Hall of Famer

באיראן טוענים שלא יפתחו את מיצרי הורמוז עד שישראל לא תפסיק את ההתקפות בלבנון נגד חיזבללה שהגביר היום את קצב האש יחסית ליומיים האחרונים בגלל שהבוקר חוסל מס 2 בארגון
בינתיים אוגדה 5 הצטרפה הלילה לתמרון בלבנון שכוחות צהל נמצאים בעומק 8 ק'מ והכוונה להגיע בחלק מהאזורים עד לליטאני .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 11:42 am 
Junior

FLASH כתב:
ועוד שאלה
בוא נלך על דמיון מודרך: יצחק רבין חוזר לתחייה , יש מנהיג שמאל, מפילים את הביביסטים

יפה ממשלת שמאל. מה האס שלכם מול איראן? איראן שוב מגיעים קרוב לפצצה גרעינית. מה עושים? לערב את ארה"ב? 40 יום הפצצות מסיביות ועשרות אלפי חימושים מחילות אויר הטובים בעולם? מיליארדים על הגנה אוירית? המוסד והcia משלבים זרועות להתסיס מהפכה מבפנים? מה אתם מציעים שלא ניסו ? פשלת הורמוז היא של חיל הים האמריקני

בסוף, מה שהולך לקרות וכולם מבינים , זה סבבים מול איראן. הם לא נפלו. נק' המוצא צריכה להיות - הם לא יפלו.
מדינה מהחזקות בעולם רוצה להשמיד את ישראל סתם, ללא מניע של גבול או ביטחון. פשוט לא באנו להם טוב בעין
מה עושים חוץ מסבבים להחליש אותם כל שנתיים? לא כי זה פתרון סביר, כי מנסה להבין את הגאונות חוץ מהמילים החלולות "ראיה אסטרטגית, מהלך מדיני" שאפילו אמריקה הענקית וכל כובד משקלה בהובלתה את המלחמה לא מצליחה להציג

לדעתי, יש המון אמת במה שכתבת פה וזאת גם התשובה שלי לשאלה שלך: אין פתרונות טוטאליים מול איראן כנראה, אז הייתי מצפה לכל הפחות לקצת יותר דברי אמת. אם ״כולם מבינים״ שמה שהולך להיות מעכשיו והלאה מול איראן זה סבבים, אז הייתי מצפה לשמוע את זה מהמנהיגים של המדינה. אם אין סיכוי להפיל את המשטר בתקיפות מהאוויר אז הייתי מצפה לשמוע את זה ולא זיוני מול על ״העם האיראני האמיץ שעומד לקחת את גורלו בידיו כי אנו נספק לו את התנאים לכך״. וכן, הייתי מצפה גם למעט שכל ישר שמבין שצריך להציע איזשהו אופק יותר מבטיח מאשר ״קיצוץ הדשא״ פעם בשנתיים. אני מאמין שיש סיכוי לא רע שאיראן תהפוך מתישהו בעתיד הקרוב לסוג של מצרים - צבא חזק מאוד, עם שגדל על שנאת ישראל ושלטון שלא מדבר בגלוי על השמדת ישראל. והייתי רוצה להאמין שיש הנהגה שמנסה לכוון לשם גם בלי להוריד את כל המדינה למקלטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 12:04 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
FLASH כתב:
ועוד שאלה

לדעתי, יש המון אמת במה שכתבת פה וזאת גם התשובה שלי לשאלה שלך: אין פתרונות טוטאליים מול איראן כנראה, אז הייתי מצפה לכל הפחות לקצת יותר דברי אמת. אם ״כולם מבינים״ שמה שהולך להיות מעכשיו והלאה מול איראן זה סבבים, אז הייתי מצפה לשמוע את זה מהמנהיגים של המדינה. אם אין סיכוי להפיל את המשטר בתקיפות מהאוויר אז הייתי מצפה לשמוע את זה ולא זיוני מול על ״העם האיראני האמיץ שעומד לקחת את גורלו בידיו כי אנו נספק לו את התנאים לכך״. וכן, הייתי מצפה גם למעט שכל ישר שמבין שצריך להציע איזשהו אופק יותר מבטיח מאשר ״קיצוץ הדשא״ פעם בשנתיים. אני מאמין שיש סיכוי לא רע שאיראן תהפוך מתישהו בעתיד הקרוב לסוג של מצרים - צבא חזק מאוד, עם שגדל על שנאת ישראל ושלטון שלא מדבר בגלוי על השמדת ישראל. והייתי רוצה להאמין שיש הנהגה שמנסה לכוון לשם גם בלי להוריד את כל המדינה למקלטים.

מסכים עם נביא ומוסיף-כן, הייתי מצפה מהממשלה שתפסיק לשקר על ניצחונות לדורות, הפלת משטרים ושאר דברים ששמענו מנתניהו, השרים שלו והשופרים שלהם. אם הם חשבו שההצהרות שלהם יתממשו אז הם מטומטמים ואם הם לא אז הם פשוט שקרנים, כך או כך, זה מה שאתה רוצה להצביע לו?

שנית, אם יודעים שהולכים לסבבים קשים עם איראן, הייתי מצפה שיגיעו עם תוכניות, איך ממגנים יותר טוב את כל הארץ (ולא איך מקצצים 150 מיליון שקל ממיגון הצפון כי צריך כסף לחרדים), איך מאזנים בין הפעלת מערכת החינוך להפעלת המשק (ולא להשאיר את מערכת החינוך סגורה ובו"ז להגיד להורים שיצאו לעבוד), איך מפצים עובדים ועסקים שנפגעו, יש בערך מיליון דברים שאמורים היו להיות מטופלים במקרה של סבב כזה והממשלה פשוט התעלמה מהם כי היא עסוקה בליילל על בג"צ, היועמ"שית, הפצ"ר, ההפגנות ו-1001 דברים אחרים במקום לעשות את העבודה שלה.

ונקודה שלישית, המצב הזה עם איראן, במיוחד כשגם מדינות המפרץ נפגעות ממנו, יכול גם להיות הזדמנות ללחוץ בכל הכוח על הגז על מסדרון השלום שטראמפ דיבר עליו, עם צינורות נפט וגז עוקפי הורמוז מסעודיה, האמירויות, בחריין ואולי אפילו מדינות כמו קטאר וכווית שנפגעו מהאיראנים בסיבוב הזה. זה יכל להיות פתח להסכמי שלום איזוריים, לעיסקאות עם מדינות המפרץ על מערכות הגנה כמו חץ, קלע דוד וכיפת ברזל, מדינאי עם חזון יכל לעשות כאן המון או לכל הפחות לנסות, אבל נתניהו והממשלה שלו נראים לגמרי לא בכיוון. חלק מזה זה אולי חוסר חזון, חלק זילזול (שירכבו על גמלים? באמת?) וחלק הבנה שאם רוצים ליצור את הפתח הזה אצל מדינות המפרץ, זה יהיה חייב לבוא עם איזושהי מוכנות מצד ישראל להתקדם (או לפחות לעשות קולות של התקדמות) מדינית לאיזשהו הסדר עם הפלסטינים, אבל הממשלה הזו דוהרת בשיא המהירות בכיוון ההפוך מהסדר עם הפלסטינים ולא משאירה לעצמה אפילו חרך של סיכוי להתקדם בכיוון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 12:43 pm 
Hall of Famer

ובעיקר, אם אתה כבר יוזם מלחמה שבה אתה יודע שיירו טילי מצרר על העורף (כי כבר ירו כאלה בעם כלביא), תבוא עם מספיק מיירטים שמיירטים את הטילים מחוץ לאטמוספרה, לפני שהמצררים מתפזרים (ואם הם כבר מתפזרים, הם מתפזרים על הראש של אחרים...)
אל תנסה לחסוך וליירט את מה שזה לא יהיה שנשאר מהטיל עם קלע דוד שלא מתאים לטילים כאלה.
זה בעצם אומר שאתה מקבל שתחטוף מצררים. הקטע שאנחנו מוכנים לסבול מצררים על הראש של אזרחים ועל רכוש ותשתיות כדי לחסוך כמה לירות (שבסוף יוצא יותר יקר, כי הנזקים גדולים מהחסכון, וזה רק בקטע של הכסף לפני ההרוגים והפצועים), במלחמה שאנחנו יזמנו והיינו אמורים להיות מוכנים אליה, הוא בלתי מתקבל על הדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 12:47 pm 
Hall of Famer

בינתיים אגב נראה שאחרי התקפות הלילה על לבנון, שהיו באמת מסיביות, הן פחתו מאד היום.
מוזר לאור המשאבים שהתפנו עכשיו מאיראן.
כנראה שג'יי די ואנס אמר את האמת, ו"ישראל מרסנת את עצמה" (שזה בעצם אומר - "אנחנו מרסנים אותה") לפחות כרגע נראה שאחרי המכה בלילה בעצם חותרים להפסקת אש גם עם לבנון בלי להגיד, כי זה לא מתקבל טוב פוליטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 12:56 pm 
Junior

ההנחה שלי היא שלמרות ההמלצות פה, אף אחד לא מתכוון להשמיד את כלכלת לבנון וגם המטרות מול החזבאללה די מוצו פחות או יותר. ימשיכו להוריד אופנוענים פה ושם שעוסקים בשיקום יכולות כמו שהיה לפני הסיבוב הנוכחי, ואם תהיה איזו הזדמנות לחיסול היסטורי בדאחיה של ראש מערך הרקטות בגזרת דרום לבנון או אולי אפילו של מח״ט(!) אני מניח שיילכו על זה. נעים קאסם בכלל יעביר רעד של עונג אצל הבייס. מעבר לזה - אם אני צריך להמר, גם לי נראה שהעסק לקראת סיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 1:07 pm 
Hall of Famer

לגבי הסבב עם חיזבאללה, הוא כמובן היה משמעותית פחות אינטנסיבי מהסבב הקודם בסוף 2024 ונשאלת השאלה, האם הוא היה פחות אינטנסיבי כי חיזבאללה רצה לעשות יותר ולא יכל או כי חיזבאללה יכל לעשות יותר אבל לא רצה. אם זה הראשון, אז יכול להיות שאנחנו בפתחו של מצב שחיזבאללה מספיק חלש כדי שאם ממשלת לבנון באמת רוצה לעקור אותו (לפחות כארגון צבאי), היא תצליח או לפחות שיהיו לה מספיק ביצים כדי לנסות ברצינות. אם חיזבאללה יכל לעשות יותר ובחר שלא, נשאלת השאלה למה זה קרה? הבנה נכונה של הסיטואציה הזו יכולה להיות מאוד משמעותית לגבי העתיד של החזית הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 1:30 pm 
Sophomore

אם בוחנים את הצלחת המלחמה לעומת ההצהרות של טראמפ וביבי, אז אין ספק שיש פה כישלון גדול. אם בוחנים לעומת האינטרסים של מדינת ישראל, אז עד שלא נדע את עתיד הגרעין האיראני לא ניתן להכריע. מצד שני שאר האינטרסים הישראלים לא נראים טוב, הטילים כרגע שרדו והמשטר כרגע לא קרוב להתמוטטות. צריך אבל לזכור שהמלחמה כרגע מושהית ולא הסתיימה והמשטר עשוי להתמוטט דווקא לאחר סיום המלחמה כאשר אזרחים יוכלו לצאת לרחוב והלחץ הכלכלי יגבר. כך שהייתי מציע להזהיר בקפיצה למסקנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 1:42 pm 
Hall of Famer

לא רק שצריך לבחון מציאות לעומת מטרות מוצהרות (שכן אחרת, למה הן נועדו בדיוק?), אלא שאף אחד לא חזה (או ששוב, חזו ושיקרו אותנו לחלוטין) שהמלחמה תימשך 40 היום (ואולי עוד תמשיך). מטבע הדברים ככל שמשך הזמן גדל - ה"תשומות" (חיי אדם, פגיעה בחיי השגרה, עלות כלכלית ישירה ועקיפה) גדלות, והציפייה הסבירה היא שגם העמידה במטרות והתועלת שהושגה - רק יעלו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 1:51 pm 
Hall of Famer

ועוד נקודה אחת לגבי הסעיף שאומר שאיראן תגבה 2 מיליון דולר (או משהו כזה) מכל אוניה/מיכלית נפט שעוברת במיצרי הורמוז. אני לא יודע אם הסעיף הזה אכן אמיתי ומתקיים, אבל קשה לי להאמין שזה משהו שהעולם ישלים איתו לאורך זמן. אם זה אכן קיים ומתבצע, אני יכול לחשוב על כמה אפשרויות הגיוניות יותר מסתם כניעה שיגרמו לטראמפ להסכים להכניס את הסעיף-אופציה אחד היא שהוא בונה על כך שאירופה תיאלץ לבחור בין לשלם מס עצום לאיראנים לבין להצטרף אליו בהמשך המערכה מול איראן, ושהיא תבחר להצטרף לאמריקאים, אופציה שניה היא שהוא בונה על כך מי שיפסיד מהמס הזה יהיו הסינים והרוסים שתלויים יותר באספקה האיראנית, ואופציה שלישית, שטראמפ מאלץ בכך את העולם לעבור לקנות נפט אמריקאי ולשלם בעקיפין על כל ההרפתקה שהוא יצא אליה מול איראן (או שזה שניים מתוך השלושה או כל השלושה ביחד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 2:57 pm 
Hall of Famer

סינים אני מבין. מה קשור הרוסים? באיזו אספקה איראנית תלויים הרוסים?
אפילו אם הם היו תלויים באספקה איראנית, והם לא, איראן ורוסיה לא צריכות את מיצרי הורמוז כדי לסחור ביניהן.

לגבי הורמוז, כבר אמרתי את דעתי. אני חושב שאם האיראנים יהיו חכמים, וטראמפ כבר יותר מרמז על זה, הם יציעו לו joint venture.

ואשר לממשלת לבנון, היא מוזמנת לטפל בחיזבאללה בזמנה החופשי. אני מזכיר שהיא כבר התחייבה לעשות את זה בהפסקת האש הקודמת, ולא עמדה בדיבורה. אם היא לא עושה את זה, תרגיש חופשי להחליט אם היא לא יכולה או לא רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2026 3:17 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
ההנחה שלי היא שלמרות ההמלצות פה, אף אחד לא מתכוון להשמיד את כלכלת לבנון וגם המטרות מול החזבאללה די מוצו פחות או יותר. ימשיכו להוריד אופנוענים פה ושם שעוסקים בשיקום יכולות כמו שהיה לפני הסיבוב הנוכחי, ואם תהיה איזו הזדמנות לחיסול היסטורי בדאחיה של ראש מערך הרקטות בגזרת דרום לבנון או אולי אפילו של מח״ט(!) אני מניח שיילכו על זה. נעים קאסם בכלל יעביר רעד של עונג אצל הבייס. מעבר לזה - אם אני צריך להמר, גם לי נראה שהעסק לקראת סיום.

כן? זהו? מוצו המטרות של חיזבאללה?
של מי עוד מוצו המטרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 692 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: