סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' יוני 13, 2026 1:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מכבי תל אביב 26/27
הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 11:01 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
עונת היורוליג נגמרה בביזיון
הגביע בידיים שלה אחרי חצי גמר מרשים מול הפועל ירושלים
שני תארים זניחים של טרום עונה, נשמטו לטובת סימום הצוות המקצועי של הפועל
האליפות המקומית תוכרע בשיטה כל שהיא בין הגרלה לסדרות קצרות
ולא משנה איך היא תגמר, זה יהיה דרדלה כלשהו
מכבי היא הקבוצה שהתחילה הכי מהר את ההכנות לעונה הבאה, אולי פוזלת למכירת מנויים מוקדמת, אולי נבהלה מהאופציה שקטש ילך להפועל ירושלים וגרוע מכך, הפועל תל אביב.

ניהול מקצועי:
התמונה בסושיאל מדיה של קולדובלה מחתים את קטש על החוזה, מעבירה מסר, מי הבוס גם בעונה הבאה

מאמן:
קטש - נשאר, ביג טיים נשאר

עוזרים:
לוי ופניני. מעריך שזה לא ישאר בדיוק ככה, קולדובלה ירצה אולי קצת יותר ניסיון בעמדות האלה, יותר אנליטיקה, פיתוח שחקנים.

גארדים:
לונדברג: ממליץ להשאיר ולדאוג שיהיה כשיר, הוא שינה את העונה של מכבי, עם הפציעה שלו, המומנטום של מכבי נמשך אומנם אבל לא ליותר מידי זמן
קלארק: חתיכת מציאה, אם אפשר לשמור עליו אפילו בשידרוג כספי, כדאי.
עמית עבו: לא יודע. אם הוא מסכים להיות הגיבוי של הגיבוי, אז למה לא בעצם. הוא חצוף ויכול לייצר הרבה מכלום גם מול קבוצות טובות מאוד.
ווקר: להפטר ממנו כמו מתפוח אדמה לוהט. שחקן נורא. לאתר את הסיף הנכון בחוזה ולממש את היציאה. אני מתקשה להאמין שיש חוזה שהוא no cut לא רק במשך העונה אלא גם בקיץ.
ג'ונדי: לבקש ממנו להשאר עוד עונה לפחות, על תקן יו של ריאל או סתם קמע. יש לו עוד דלק במיכל
דאוטין: קשה לי. אני בעגלה שלו מתחילת העונה וחושב שלא קיבל את צ'אנס שלו להיות האופציה הראשונה לאינסטנט אופנס. לא יודע לכמה זמן החוזה שלו, אבל אם אפשר לשנמך את השכר, להשאיר ולנצל נכון יותר. אז יאללה. אני מאמין בו
בלאט: השאירו כבר, לא שאלו אותי. אהבתי אותו כרכז שעולה מהספסל, מאוחר כשהכל בסדר ומהר כשההתקפה תקועה וצריך רכז מסוג אחר מקלארק או איפה

פורוורדים:
הורד: הייתה עונה משונה מאוד, ברור לי שלא הכל קשור לכדורסל, הוא השתלב מצוין במערכת והקולות על קבוצות "ענק" ביורוליג שרוצות אותו, נשמעות לי יותר כמו הדלפות סוכן.
לביא: איזה שיחוק. שיחלים ויחזור וכדאי לשקול שוב את מעמדו של פנאן ג'וניור, יותר מידי פציעות בישורת האחרונה
סורקין: עוד שיחוק. כן ההגנה חרא, כן הוא משלם מס כמו ישראלי, אבל הוא יותר טוב כל עונה,אפילו בהגנה יש סימנים של יותר גגות אכזריים.
בריסט: קשה להחליט, האסל בהגנה והתקפה, מצד שני צריך בעמדה ארבע איזה סטרץ' אמיתי, כזה שיתן איום וריווח. אם לא על חשבון בריסט, על חשבון מי?
ריימן: מניח שהוא לא יקר וצריך עארס כמוהו בכל ספסל שתופס מעצמו
ליף: נראה קצת יקר לתפוקה שלו, למרות שהוא ישראלי, אולי דווקא הוא צריך לשלם את המחיר ולא בריסט על הצורך בסטרץ' פור מהרמות הגבוהות

סנטרים:
סנטונס: אני לא אוהב את הריבאונד שלו וגם לא משתגע על ההגנה שלו, אבל הוא שחקן מאוד מיוחד, במיוחד בהתקפה ובסגל עבה ועמוק יש לו מקום
הנקינס: או הוא או תואם הנקינס, צריך ברוסטר. גבוה חכם ולא אתלטי במיוחד שיתן 8-12 דקות מנוחה ברוטציה

חוסרים:
1. קומבו גארד גבוה שעושה הגנה עם יד טובה. מודל? לונדברג אבל צעיר ב5 שנים או קלארק אבל עם יותר ניסיון והגנה חכמה יותר
2. סנטר. מודל? טייריק ג'ונס
3. סטרץ' פור: מודל אלק פיטרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מכבי תל אביב 26/27
הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 11:23 am 
Junior

אם מכבי הייתה מגיעה לחודש האחרון כשליף ולונדברג כשירים וגם לביא שעולה מהספסל, זה סגל שכבר שווה פליי אין ביורוליג הנוכחי.
אין לי מושג מה קורה עם דאוטין, אבל לדעתי הוא היה עושה פחות נזק מווקר ואני חושב שכבר בחצי גמר נגד הפועל ירושלים, ראו ממנו הרבה יותר דברים חיוביים ונכונות לשחק בתוך השטף של המשחק. זה לא משנה, זה בעבר ומכבי צריכה להיפטר ממנו ומווקר עם מינימום נזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 11:32 am 
Hall of Famer

לחלוטין לא אופתע אם ווקר יישאר. אני גם לא בטוח שזה נחשב כקונצנזוס שטוב לקבוצה שהוא יעזוב.
אהמר שבדיוק אחד מבין ווקר ולונדברג (תלוי גם איך ייראה בפלייאוף בארץ) ימשיך.

מה פתאום הזכרת את פנאן עם הפציעות?
מכבי באופן כללי עברה עונה עם לא הרבה פציעות - 7 שחקנים החסירו לכל היותר 3 משחקי יורוליג (ואולי דיברתולומאו שמיני, לך תזכור למה כל פעם הוא לא שותף...), לא חושב שיש הרבה קבוצות יורוליג עם הנתון הזה (ולמכבי עוד היו אקסטרה טיסות בחודשים הראשונים).

הנקודה המרכזית לטעמי היא שמכבי צריכה לחפש את רוב החיזוק מתוך היורוליג (ולא טיעוני "השוק קשה" הרגילים...), ולא לברוח ל-NBA (וסין, ואולם) כמו בקיץ הקודם.
יש אינספור קבוצות ושחקנים, חלקן במשבר ועוברות טלטלות כאלו ואחרות (מונאקו, בולוניה, אנדולו וכו'), יהיו שחקנים טובים שייפלטו מהסגלים העמוקים של חלק מהקבוצות הגדולות (כמו וויליאמס-גוס ומוזס רייט מאולימפיאקוס בקיץ הקודם) - צריך רק לכוון לשם כהחלטה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 11:36 am 
מנהל פורום

כן, אני מכיר את הסטט שאתה עושה לגבי כמות חיסורים של שחקנים
זה מאיר עיניים
עדיין חושב שפנאן לא עושה עבודה טובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 11:36 am 
Sophomore

למיטב זכרוני יש לווקר חוזה לשלוש שנים עם שחרור לאנביאיי במהלך הפגרה בלבד.
כך שאם ירצו לשחרר אותו אני מניח שיצטרכו לשלם לו ולא מעט.
לפי התקשורת לריימן האריכו את החוזה עד 2028.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 12:15 pm 
Junior

shmueliki כתב:
לחלוטין לא אופתע אם ווקר יישאר. אני גם לא בטוח שזה נחשב כקונצנזוס שטוב לקבוצה שהוא יעזוב.

איך לא? וואליו פור מאני ועדת חקירה.
45% ל-2, 35% ל-3 ו-74% ל-1.
מדד 12.3 ב-22 דקות למשחק. הפלוס מינוס המצטבר שלו בטח מינוס 200.
אפילו נגד פריז, משחק שלא שוחק באופן רציני לשנייה, הוא שיחק רק 12 דקות ומינוס 20. כמעט הכי גבוה בקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 12:35 pm 
Junior

השאלה הראשונה היא האם יש לסורקין סעיף שחרור ל-NBA ואם הוא יופעל.
דבר שני - האם אפשר לשחרר את ווקר ולהשתמש בתקציב שיתפנה שלו כדי לשדרג את הקבוצה.

בגדול לא הייתי משנה הרבה:
בזרים - משאיר את לונדברג, קלארק, הורד וסנטוס. במקום ווקר, דאוטין והנקינס אני מביא 2-3 על המשבצת של ווקר וסנטר בכיר. הייתי משאיר גם את בריסט. אם הורד יילך, מהכסף שיתפנה יהיה די קל להביא מחליף.
בישראלים - משאיר את כולם, זה כבר סגל מעולה. מביא מחליף (עתידי) לג'ונדי, נראה לי קלאסי עמנואל שארפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 6:08 pm 
Sophomore

מה שדניאל אמר,
בנוגע להתלבטויות לגבי ליף ובריסט (ובמידה פחותה סנטוס)-
זו עונה ראשונה שלהם ביורוליג, והיא הייתה לא רעה,
יש סיכוי טוב שיתנו קפיצה משמעותית בעונה השניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 6:18 pm 
Hall of Famer

ליף חתם לשלוש שנים.
לא רואה כל סיבה למי מהצדדים לא להמשיך עד סיום החוזה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 8:06 pm 
Junior

גם אם לא היה חותם ל-3 שנים, הוא נכס אדיר למכבי. הוא עדיין יחסית צעיר וסביר שככל שישחק יותר ביורוליג הוא יתרגל לסגנון ורק ילך וישתפר. זה שהוא ישראלי רק אומר שיש לו פוטנציאל להיות שובר שוויון בסגנון סורקין. כשרואים את היצע הגבוהים הישראלים, מכבי השיגה יתרון אדיר כשהחתימה אותו ואת גור לביא.
סנטוס כסנטר מחליף למישהו כמו טייריק ג'ונס זה גם נו בריינר לדעתי. עדיין צעיר וזה לגמרי סוג השחקנים שתחת קטש יכול מאד להתפתח.
ההתלבטות על בריסט זה שהוא לא שחקן מאד צעיר (מבוגר מסנטוס ב-4.5 שנים) אז יש לו פחות אפסייד ביורוליג. דבר שני זה שהתפקיד שלו מרכזי יותר משל סנטוס - זה שריימן עולה בחמישייה זה לא יותר מגימיק, היא צריכה 3 פותח בכיר. לא בטוח שמכבי יכולה להרשות לעצמה לשלם עוד שכר לימוד (וכאמור לא ברור מה התרומה של שכר הלימוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 8:14 pm 
Hall of Famer

לא חושב שריאלי להשאיר כל הגבוהים (הורד, סורקין, ליף, וכאמור סנטוס) ולצד זה להביא "סנטר בכיר" שסנטוס רק יגבה אותו.
לא מבחינת היררכיה, לא מבחינת תקציב, לא מבחינת איך מכבי (וקטש) בדרך כלל בונים קבוצות (יותר גארדים מגבוהים, השקעה כלכלית רבה יותר בגארדים וכו').

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 8:25 pm 
Junior

shmueliki כתב:
לא חושב שריאלי להשאיר כל הגבוהים (הורד, סורקין, ליף, וכאמור סנטוס) ולצד זה להביא "סנטר בכיר" שסנטוס רק יגבה אותו.
לא מבחינת היררכיה, לא מבחינת תקציב, לא מבחינת איך מכבי (וקטש) בדרך כלל בונים קבוצות (יותר גארדים מגבוהים, השקעה כלכלית רבה יותר בגארדים וכו').

זה לא מאד שונה מהרוטציה השנה, אם באמת היו מצליחים להנחית את טייריק ג'ונס (אחרי שכבר הביאו את הנקינס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 9:00 pm 
Hall of Famer

מכבי התחילה את השנה עם 4 גבוהים (ואומורי), שכולם הוכיחו את עצמם פחות או יותר (וריימן ולביא אפשר להגיד שהשתלבו מעבר לציפיות ויכולים לתרום קצת בעמדה 4 וכו').
הנקינס (בפועל, ככה יצא) לוקח חלק מהדקות "שהיו של ליף" (בניסוח אחר, אם ליף כשיר - ספק כמה הנקינס משתלב בכלל).
אם מביאים "סנטר בדמות טייריק ג'ונס" (מבחינת סדר גודל) - אז אילו דקות יישארו לסנטוס? (שהוא לא שחקן בעלות זניחה שאפשר להשאיר מרצון מתוך ידיעה שיהיה מחוץ לרוטציה, בעיניי לפחות)

אם אני הייתי בונה את הקבוצה - כן הייתי מפנה משאבים מעמדות הגארד (למשל להישאר עם לונדברג "במקום" ווקר, לשדרג את קלארק לרמת השכר של דאוטין, ולהביא איזה 2-3 מחליף סביב העלות הנוכחית של קלארק), ואז אפשר לשדרג מסנטוס לסנטר בכיר של ממש - נניח מישהו מבין פורייה/תייס/דונטה הול, שכולם בסיכוי סביר לעבור קבוצה בקיץ הקרוב בעיניי (ואולי לחלקם לא יהיה ביקוש גדול מדי, כמו למשל ל"כוחות עולים" כמו מוזס רייט, קבנגלה, אוטורו וכו').
אבל לא נשמע לי סביר שמכבי תבחר לשים חוזה גדול (נניח סביב 1.5 מיליון דולר) על סנטר.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 9:15 pm 
Junior

נראה לי שמכבי באופן כללי עם רוטציה קצרה ביחס לקבוצות היורוליג האחרות. נראה לי ש-12 שחקנים בכירים זה לא הרבה ויהיו מספיק דקות לאור העונה הארוכה, פציעות וכו'. זה אומר 5 שחקנים בעמדות 1-2, שני שחקנים בעמדה 3, 5 שחקנים בעמדה 4-5.

עמדות 1-2 - קלארק, לונדברג, בלאט, מחליף לווקר, ג'ונדי/מחליף שלו, בריסט, לביא, הורד, סורקין, סנטוס, ליף וסנטר זר. זה 7 זרים שזה לא המון.
מבחינת תקציב, בתרחיש שכתבת פה לדעתי נשאר הרבה עודף, כי בנטו זה החלפה של ווקר בלונדברג (קלארק היום ודאוטין מתקזז עם קלארק משודרג ומחליף זול), ואין סיכוי שזה לא משאיר 1.5 מיליון לפחות, ואז אפשר בשקט להביא סנטר בנוסף לסנטוס ולא במקומו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 9:28 pm 
Hall of Famer

שכחת את ריימן (ולכאורה עבו כאיזה שחקן 14-15, למה לא אם קטש מאמין בו והוא כבר חתום בקבוצה) - לא משפיעים על השכר אלא סתם ברמה המספרית.

מבחינה "חשבונאית", לא יודע איך סופרים את לונדברג בהשוואה לתקציב של שנה שעברה - הרי הוא לא פתח את העונה.
במילים אחרות "החלפה" של ווקר בו יכולה לחסוך אולי (ברמה השנתית) "רק" פחות ממיליון דולר, בטח אם יידרש פיצוי מסוים לווקר...
למעשה הרי גם את השנה הזאת מכבי פתחה "לכאורה" עם 8 זרים (כולל טריפונוביץ' ואומורי...) ו-6 ישראלים (כולל לביא, שאולי היה ספק אם בכלל ישתלב ביורוליג).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2026 9:38 pm 
Sophomore

אם מכבי תוותר על מישהו מהישראלים, אני מהמר שזה יהיה בלשכנע את דיברתולומיאו לפרוש.
יש לה את עבו, ואם היא תשיג את שארפ (יותר סביר) או בורג (גם אפשרי) זה כבר יהיה יותר מדי גארדים ישראליים ויותר מדי שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2026 7:09 pm 
Freshman

חצי מיליון פער בין הצעת מכבי למה שלונדברג מבקש

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=540091

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2026 9:01 pm 
מנהל פורום

מכבי מתנהגת כמו קבוצה שמכוונת גבוה בעונה הבאה
מקפיצה משמעותית את החוזים של קטש ובלאט
הדרישות הכספיות חסרות התקדים צצות מכל עבר
לונדברג, כאמור
הורד מחוזר ועשוי להדרש שדרוג כדי להשאיר
קלארק יצטרך שידרוג כדי להשאר
הם יצטרכו בוכטה בשביל לשים סנטר טוב, במקום אותו טייריק ג׳ונס שברח להם
לפי אפרת עמורבן מ ynet מכבי רוצה להשאיר את ווקר ומקווה שלא ינצל את סעיף היציאה לNBA
לא מובן
אם אני בצוות המקצועי, אני מתפלל שימצא קבוצה ב NBA
בקיצור הרבה כסף הולך להשפך על שידרוגים קלים לסגל שכשל להגיע לפלייאין
על מה הם בונים בדרך לשיפור בעונה הבאה?
מה קרה? הבעלים (החדשים?) יביאו עוד כסף מהבית?
הם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2026 9:14 pm 
Hall of Famer

הסקירה שציין אוריאל - https://www.ynet.co.il/sport/article/s1p9cvshbx
ציטוט:
שחקן נוסף שמחזיק בחוזה לעונה נוספת הוא לוני ווקר. כזכור, בקיץ האחרון הוא חתם על החוזה השני הכי יקר בתולדות המועדון, בשכר של כ-2.2 מיליון דולר לעונה, אך בחוזה שלו יש סעיף יציאה בכל קיץ ל-NBA. כשווקר חתם, הוא ביקש שבוע נוסף לנסות את מזלו להשיג חוזה בליגה הטובה בעולם, אך לא הצליח וכך הגיע לסגל של קטש. בקבוצה מקווים שכך יקרה גם הפעם, כשסעיף היציאה שלו תקף עד ל-15 ביולי.

נשמע שאין מנוס מלשדרג את החוזה של ווקר בכדי שיועיל בטובו לוותר על סעיף היציאה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2026 9:15 pm 
מנהל פורום

:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 14, 2026 12:36 am 
Sophomore

שערי שיווק לא ננעלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 14, 2026 12:58 pm 
Hall of Famer

על פי ישראל היום מכבי תנסה. להחזיר את הפור' ריברו :shock:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 14, 2026 3:21 pm 
Sophomore

בוואלה מציינים את טרנט פורסט מבסקוניה ובספורט 5 את קוואריוס הייז ממונאקו כמועמדים לשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 14, 2026 3:32 pm 
מנהל פורום

פורסט הוא בן דוד של סייבן לי. מעניין איך הוא עם להגיע לשחק בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 14, 2026 9:15 pm 
Hall of Famer

ריברו זה הגיוני, כי פה סביר שיש תמריץ עודף יחסי גם מצד מכבי וגם מצידו, לאחר קדנציה מוצלחת ביחד.
פורסט מרגיש כמו קצת הנפצה, למה לו לעזוב את באסקוניה (שאני מניח שרוצה בהמשך שירותיו) או את ספרד בכלל - דווקא לטובת מכבי וישראל? בטוח יהיו לו עוד הצעות טובות.
קווריוס הייז לא נשמע מסוג הסנטרים שיגיעו למכבי, בפרט לא ברור מה קטש יעשה איתו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה